News

MApN caută militari de elită pentru Forțele Speciale! Care sunt criteriile

31.12.2020 | 07:52
MApN cauta militari de elita pentru Fortele Speciale Care sunt criteriile
Se fac angajări în rândul trupelor speciale. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

MApN caută militari de elită pentru Forțele Speciale! Acesta este anunțul făcut de reprezentanții Forţelor pentru Operaţii Speciale ale României. Aceștia au transmis că fac recrutări și termenul de înscriere este până la mijlocul lunii ianuarie a anului 2021.

„Dacă vreţi să vă alăturaţi Forţelor pentru Operaţii Speciale, acum e momentul! Viaţa începe acolo unde se termină zona de confort, spune Donald Neale Walsch, iar noi vă invităm să urmaţi programul întrunit de calificare în domeniul FOS şi să ieşiţi din zona de confort.

ADVERTISEMENT

Demarăm înscrierile pentru Programul întrunit de calificare în domeniul FOS organizat de Şcoala de Aplicaţie a Forţelor pentru Operaţii Speciale Burebista, cu termen de înscriere 18 ianuarie 2021”, arată MApN în anunţ.

MApN caută militari de elită pentru Forțele Speciale!

Primul detaliu pe care trebuie să-ș țtie cei interesați este că posturile vacante se adresează numai celor care sunt deja în Armată. Și asta indiferent de armă sau specialitatea militară.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, posturile nu sunt accesibile civililor. De asemenea, MApN anunță că la finalul programului de pregătire, absolvenţii vor obţine statutul de operator forţe pentru operaţii speciale şi vor fi încadraţi într-o unitate de elită a Armatei Române.

Un alt amănunt important este acela că salariile plătite nu sunt unele deloc de neglijat. Concret, dacă discutăm despre un subofiţer FOS, venitul brut cu sporurile aferente este de 5.490 de lei, adică 3.212 lei net.

ADVERTISEMENT

Nu se termină aici pentru că, în misiunile externe, luptătorii FOS primesc o recompensă materială apreciabilă, oarecum proporţională cu riscurile la care se expun într-un teatru de operaţii precum Afganistanul.

Ca să înțeleagă toată lumea, conform algoritmului pus la punct de Ministerul Apărării Naţionale, la plecarea în misiunea în Afganistan, aceşti militari de elită primesc, pe lângă solda normală, o primă de campanie egală cu aceeaşi soldă. Concret, salariul din acea lună este, practic, dublat.

ADVERTISEMENT

Apoi, pe perioada executării misiunii, militarii din Forţele pentru Operaţii Speciale încasează lunar o soldă de funcţie prevăzută prin ordinul de numire/detaşare dublată, la care se adaugă o compensaţie de risc/pericol deosebit în cuantum de 30% aplicată la solda de funcţie

Mai mult de atât, cei implicați într-o asemenea misiune încasează şi diurnă. Aceasta ajunge în cazul unui subofiţer la aproximativ 70 de euro pe zi.

La un simplu calcul, militarii FOS primesc, pe perioada de misiune în Afganistan, un salariu mărit de 2,3 ori la care se mai adaugă în fiecare lună cel mult 2.820 de euro.

Conform acestui algoritm, un plutonier din Forţele pentru Operaţii Speciale primeşte lunar solda de 7.387 de lei la care se adaugă 2.200 de euro, totalul fiind de peste 3.800 de euro.

Informaţii pentru cei interesaţi de programul Forţelor Speciale

CONDIŢII DE PARTICIPARE:

 • vârsta maximă: 40 de ani
 • grad maxim: ofiţeri – căpitan, MM/subofiţeri – MM cls a II-a/plutonier major, SGP – fără limită de grad dar cu cel puţin 1 an vechime

DURATA

 • 48 săptămâni

  COMPONENTE PROGRAM

 • program pregătitor în vederea evaluării şi selecţiei (10 săptămâni)
 • program de evaluare şi selecţie (4 săptămâni)
 • curs de specializare iniţială a operatorilor FOS (18 săptămâni)
 • curs de pregătire de bază operatori FOS (16 săptămâni)

  SCOPUL PROGRAMULUI

 • Formarea şi dezvoltarea cunoştinţelor, deprinderilor şi abilităţilor practice şi intelectuale necesare operatorului forţe pentru operaţii speciale (FOS) pentru încadrarea funcţiilor specifice de la baza carierei.

  OBIECTIVELE GENERALE ALE PROGRAMULUI

 • formarea deprinderilor şi competenţelor necesare operatorului FOS pentru ocuparea unei funcţii în cadrul detaşamentului de operaţii speciale/ plutonului comando
 • formarea deprinderilor şi competenţelor necesare operatorului FOS în utilizarea armamentului şi a încărcăturilor explozive
 • formarea deprinderilor şi competenţelor necesare operatorului în utilizarea sistemelor de comunicaţii radio
 • formarea deprinderilor şi competenţelor necesare operatorului pentru acordarea primului ajutor în situaţii specifice misiunilor FOS

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: