Sport

MApN, reacție oficială cu privire la promovarea CSA Steaua. Demersul fanilor

Ministerul Apărării a oferit un răspuns suporterilor cu privire la dreptul de promovare al CSA Steaua București. Ce demers au făcut fanii„militari”.
08.12.2023 | 20:25
MApN reactie oficiala cu privire la promovarea CSA Steaua Demersul fanilor
Ministerul Apărării nu a găsit încă forma de asociere pentru ca CSA Steaua să obțină dreptul la promovare. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării a oferit o poziție oficială cu privire la demersurile pe care le face pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua București să obțină dreptul la promovarea în SuperLiga. Instituția a răspuns unei adrese oficiale făcute de fanii roș-albaștrii.

Ministerul Apărării, reacție de ultimă oră cu privire la dreptul de promovare al CSA Steaua București

Situație extrem de tensionată la CSA Steaua București, iar fanii cer explicații conducerii clubului și de la MApN. Organizația Fidelis Steaua, care face parte din Asociația Steliștilor 1947, a făcut o adresă oficială în care au propus trei posibilități prin care „militarii” pot obține dreptul la promovare.

ADVERTISEMENT

„Recent, ne-am adresat Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro și Departamentul relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului exprimându-ne îngrijorarea în ceea ce privește viitorul echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București”, au scris suproterii pe pagina oficială de Facebook.

Fanii încearcă să pună presiune pe cei de la minister și consideră că șefii de la MApN și de la club încearcă să pună bețe în roate echipe: „Le-am transmis acestora, cât se poate de direct faptul că suporterii steliști au ajuns la capătul răbdării și că în mod justificat îi bănuim de auto sabotaj și rea credință, dat fiind faptul că de 3 ani de zile de când echipa de fotbal este în Liga2, nu au oferit o soluție care să o pună și în practică, pentru a putea promova cu echipa de fotbal.

ADVERTISEMENT

Suporterii au indicat trei modalităși prin care CSA Steaua București ar putea obține dreptul la promovare

Fanii le-au pus pe tavă trei variante prin care CSA Steaua București și-ar putea modifica forma juridică: „Le-am învederat acestora, posibilități în care pot promova cu echipa de fotbal:
1. Înființare unui S.A. de către Clubul Sportiv al Armatei STEAUA și din care și el să facă parte împreună cu investitorii și As47. Pentru acest lucru va fi necesar de Ordin de Ministru al Apărării Naționale.

2. Înființarea unei Asociații fără scop patrimonial, de către Clubul Sportiv al Armatei STEAUA și din care și el să facă parte împreună cu investitorii și As47. Pentru acest lucru există deja temei juridic și anume art. 1 alin. (3) din Regulamentul de Organizare și Funcționare a C.S.A. STEAUA.

ADVERTISEMENT

3. Contractul de Asociere în Participație, care nu este un element de noutate pentru fotbalul românesc. Acesta a mai fost pus în practică de Clubul Sportiv Universitatea Craiova (instituția de drept public cu caracter sportiv ce funcționează în subordinea Ministerului Educației Naționale).

Acesta are ca temei juridic Art. 1949 – 1954 din Legea nr. 287/2009 privind Codul Civil și de art. 34, art. 125, art. 269, art. 321 și art. 332 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal și normele metodologice de aplicare corespondente. Din acest contract de asociere în participație pot face parte Clubul STEAUA, investitorii și As47.

ADVERTISEMENT

Suporterii vor să fie implicați direct: „AS47 să facă parte din viitorul clubului”

Indiferent de forma aleasă, dorința noastră este ca aceștia să găsească o soluție care să poată duce STEAUA pe căile performenței în Liga 1 și să nu fim doar o simplă prezență acolo. Vrem performanță, iar alegerea formei de organizare este esențială pentru a satisface cerința performanței și cerințele investitorilor.

Vrem investitori puternici alături de noi! Totodată, reafirmăm că dorința suporterilor ca AS47 , entitate ce reprezintă toți suporterii steliști, să facă parte din viitorul clubului STEAUA, este de neclintit”.

Ministerul Apărării a reacționat după demersul fanilor: „În momentul în care se va ajunge la o variantă finală, va fi emis un comunicat”

Ministerul Apărării Naționale a răspuns la cererea suporterilor a luat o poziție oficială: „Dumnealor ne-au transmis că, ‘demersurile nu sunt finalizate încă, iar în momentul în care se va ajunge la o variantă finală, va fi emis un comunicat oficial’.

Nu ne rămâne decât să sperăm că demersurile vor fi finalizate într-un timp util, astfel încât să nu începem următorul sezon 2024-2025, fără dreptul de a promova”.

ADVERTISEMENT