Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„MAPN trebuie să-și retragă toate echipele în week-end! Poate juca la Spartachiadă” CSA Steaua, distrusă cu acte! „Promovarea e o himeră”

Ștefan Popescu își continuă războiul cu CSA Steaua. Preşedintele FR de Pescuit Sportiv susține că promovarea în SuperLiga e imposibilă.
26.03.2024 | 21:17
MAPN trebuie sasi retraga toate echipele in weekend Poate juca la Spartachiada CSA Steaua distrusa cu acte Promovarea e o himera
„MAPN trebuie să-și retragă toate echipele în week-end! Poate juca la Spartachiadă” CSA Steaua, distrusă cu acte! „Promovarea e o himeră”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ștefan Popescu a vorbit despre documentul pe care l-a trimis la MApN pentru ca CSA Steaua să fie retrasă din Liga 2.

CSA Steaua, distrusă cu acte: „Trebuie să se retragă din toate structurile sportive de drept privat, din toate federațiile sportive!”

„Eu când fac o solicitare o motivez. Și o motivez în drept. Am cerut în baza preverderii art. 35 din legea 69/2000 coroborat cu art. 35 din ordonanța de urgență 26/2000. De asemenea coroborat cu recursul în interesul legii formulat de Curtea de Apel Galați, în care ICCJ practic a lămurit care e treaba cu federațiile astea sportive și de asemenea am invocat un articol pe care nimeni nu poate să îl recuze pentru că e obligatoriu în conformitate cu art. 148 al. 2 din Constituție și anume să respecte art. 165 al. 2 din tratatul de funcționare al U.E., pe care România l-a semnat și care articol prevedere independența articolelor sportive.

ADVERTISEMENT

Domne ca să fii independent trebuie să fii de drept privat, nu de drept public. Corect sau nu e corect? În baza acestor temeiuri de drept, zic eu că trebuie să primesc un răspuns. Pentru că dânșii sunt obligați să pună în aplicare recursul în interesul legii, întrucât în publicarea acestuia în M.O. raportat la art. 517 al. 4 din codul de procedură civilă a devenit lege. Păi dacă nu îl pui în aplicare, nu încalci legea?

(n.r. – Dacă MApN ar pune în aplicare asta s-ar desființa CSA Steaua?) Trebuie să se retragă din toate structurile sportive de drept privat, din toate federațiile sportive. Dânșii pot să și-l țină ca club de drept public, să facă ce vor p-acolo prin curte, pregătire, să facă cum se făceau pe vremuri Spartachiade, că acum nu se mai fac că s-a dus tratatul de la Varșovia.

ADVERTISEMENT

Dânșii cel mult pot să se înscrie cu clubul sportiv fiind de drept public în Federația Română sportul pentru toți, federație care la rândul ei e făcută printr-un act de dispoziție al Guvernului și în care se fac mișcări, plimbări pe munte, să se ducă cu bicicleta. Nu au cum să facă sport de performanță dacă trebuie să fie asociație sau club de drept privat!”, a declarat Ștefan Popescu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, emisiune care e live pe FANATIK.ro, luni, marți și vineri, de la 10:30.

„Sportul românesc a rămas în Uniunea Sovietică”

Ștefan Popescu le taie aripile susținătorilor CSA Steaua, care își puseseră mari speranțe în Consiliul Concurenței, cel care a anunțat că Steaua poate fi considerată club profesionist și poate promova în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

„Am văzut și eu avizul ăla de la Consiliul Concurenței. Domne, Consiliul Concurenței dă niște avize consultative, asta nu înseamnă că ține cineva cont de ele. Sunt convins că acest consiliu consultativ habar n-avea de recursul ăsta pronunțat în iteresul legii de ICCJ. Ca să poată să devină act juridic trebuie să treacă prin Parlament. Din punctul meu de vedere, federațiile fiind de drept privat, nu cred că se poate prin vreun cadru legislativ să se schimbe această stare de fapt.

(n.r. – Are vreo șansă CSA Steaua să aibă la anul drepte de promovare?) Din punctul meu de vedere, această promovare e o himeră! Nu poate o persoană de drept public să intre într-o federație de drept privat decât prin încălcarea legii.(n.r. – Îi mint pe suporteri?) Părerea mea e că se mint pe ei. Că habar nu au ce prevăd legile din țara asta.

ADVERTISEMENT

Vreau ca demersul meu să fie înțeles la adevărata lui valoarea. Ce vreau eu să fac acum e să facem ordine în sportul de performanță și să îl punem pe principiile economiei de piață. Sportul trebuie să devină productiv, nu să consume! Dar pentru asta îți trebuie manageri serioși, nu manageri făcuți la apelul bocancilor.

Să știți că i-am scris în prima scrisoare adresată premierului Marcel Ciolacu. ‘Domnule premier, să știți că dacă România a intrat în Uniunea Europeană, sportul românesc a rămas în Uniunea Sovietică’. Știe cineva când au fost înființate și după ce model cluburile Steaua și Dinamo? În 1947 și 1948, după model sovietic. Deci n-am ieșit din Uniunea Sovietică.

Nu e altceva decât revenirea la normalitate. Asta este soluția legală. De ce nu face CSA Steaua, că are voie să facă regii, are voie să facă societăți, Societatea Comercială Steaua București, să o înregistreze la Registrul Comerțului și apoi poate să o înscrie în FRF”, a conchis președintele Federației Române de Pescuit Sportiv.

“CSA Steaua NU ARE NICIO SANSA SA PROMOVEZE” | Dezvaluiri despre situatia LEGALA a clubului

ADVERTISEMENT