Sport

Documentul primit de MApN pentru a retrage CSA Steaua din Liga 2! Mutarea prin care FCSB și Gigi Becali ar ieși triumfători

Ştefan Popescu nu se lasă şi cere retragerea CSA Steaua pe motiv că este înfiinţată ilegal. Preşedintele FR de Pescuit Sportiv a trimis o adresă către MApN.
22.03.2024 | 14:58
Documentul primit de MApN pentru a retrage CSA Steaua din Liga 2 Mutarea prin care FCSB si Gigi Becali ar iesi triumfatori
Documentul primit de MApN pentru a retrage CSA Steaua din Liga 2! Mutarea prin care FCSB și Gigi Becali ar ieși triumfători. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir a aruncat o adevărată bombă la emisiunea MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ. Fostul şef al Ligii Profesioniste susţine că FRF, CSA Steaua, dar şi multe alte cluburi din România funcţionează ilegal şi trebuie desfiinţate.

Documentul primit de MApN pentru a retrage CSA Steaua din Liga 2! Mutarea prin care FCSB și Gigi Becali ar ieși triumfători

Această iniţiativă îi aparţine lui Ştefan Popescu, preşedintele Federaţiei Române de Pescuit Sportiv, care susţine că foarte multe federaţii şi cluburi de la noi nu respectă legea şi trebuie să se reorganizeze pentru a intra în legalitate.

ADVERTISEMENT

Popescu nu se lasă şi a trimis o adresă către Ministerul Apărării, Ministerul de Interne şi Ministerul Transporturilor, solicitând să retragă cluburile sportive aflate în subordinea lor, adică Steaua, Dinamo şi Rapid, pentru că nu respectă legea.

Cum arată notificarea trimisă de Ștefan Popescu!

“Notificare prin care vă solicită să retrageți Cluburile sportive din subordine Ministerului pe care îl conduceți din federațiile sportive naționale unde sunt afiliate, întrucât afilierea acestora la federațiile sportive naționale este contrară prevederilor legale sus menționate.

ADVERTISEMENT

Potrivit art. 35 din Legea nr. 69/2000, federațiile sportive naționale sunt persoane juridice de drept privat, de interes național și de utilitate publică. Însă, dobândirea personalității a acestora, este sub incidența OG 26/2000 cu privire la asociații și fundații, cu respectarea art. 6 și 35 din această Ordonanță.

Prin Decizia ICCJ nr. 19/2023 menționată anterior, federațiile sportive naționale nu se pot constitui decât din asociații și fundații de drept privat. Acest lucru este cuprins și în art. 165(2) din Tratatul de funcționare al Uniunii Europene, care prevede explicit independența structurilor sportive.

ADVERTISEMENT

Față de aceste temeiuri de drept, coroboraat cu puterea de lege a Recursului în Interesul Legii pronunțat de ICCJ, vă solicităm să puneți în aplicare aceste prevederi, fie dezafiliind cluburile sportive din federațiile sportive naționale la care sunt afiliate, fie procedând la transformarea acestora în persoane juridice de drept privat, asociații sau fundații.

Vă rugăm să ne comunicați deciziile pe care le-ați luat în acest sens, pentru respectarea Legii”, se arată în notificarea trimisă de Ştefan Popescu.

ADVERTISEMENT
Documentul primit de MApN pentru a retrage CSA Steaua din Liga 2!
Documentul primit de MApN pentru a retrage CSA Steaua din Liga 2.

FRF consideră acuzaţiile nefondate! Ştefan Popescu, atac dur la adresa CSA Steaua

FRF a dat un răspuns acuzaţiilor formulate de Ştefan Popescu. Forul condus de Răzvan Burleanu susţine că funcţionează în legalitatea, acuzele formulate de preşedintele FR de Pescuit Sportiv şi Mitică Dragomir fiind nefondate.

Ştefan Popescu a lansat un atac dur la adresa celor care conduc Clubul Sportiv al Armatei, fiind nemulţumit şi de faptul că bugetul anual de 27 de milioane de euro este nejustificat de mare.

“Domnul Talpan şi-a dat-o singur la temelie. Dacă nu ştie că clubul Steaua este înfiinţat prin ordin de ministru şi nu poate să fie membru într-o federaţie sportivă, nu îţi baţi singur cuie în talpă?

CSA-ul trebuie desfiinţat, că e de drept public. Ca să facă o structură de de drept privat, trebuie ca Ministerul să intre într-o asociaţie de drept privat. Treaba lor dacă nu se poate.

Să lase sportul în pace şi să se ocupe cu apărarea ţării”, a spus Ştefan Popescu, preşedintele Federatiei Române de Pescuit Sportiv la MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ.

  • 2021 este anul în care CSA Steaua a promovat în Liga 2
  • 27.300.000 de euro buget a avut CSA Steaua în 2022
ADVERTISEMENT