Life

Mara Bănică, sfâșiată de pierderea tatălui: „Am slăbit 7 kilograme”. Mesajul de dincolo și legătura cu Nelu Ploieșteanu

Mara Bănică a vorbit despre ultimele clipe din viața tatălui său și momentele care au urmat după. Semnele de dincolo care o fac să creadă că s-a întâlnit cu Nelu Ploieșteanu.
29.11.2022 | 18:38
Mara Banica sfasiata de pierderea tatalui Am slabit 7 kilograme Mesajul de dincolo si legatura cu Nelu Ploiesteanu
Mara Bănică a făcut dezvăluiri despre moartea tatălui său. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mara Bănică a vorbit despre ultimele momente din viața tatălui său. Bărbatul s-a stins în urma unei pneumonii care putea fi evitată cu ușurință, iar acum jurnalista învață să trăiască cu lipsa lui. Fosta concurentă de la Sunt celebru, scoate-mă de aici susține că a primit semne de dincolo de la cel care i-a fost model în viață.

Mara Bănică a vorbit despre cea mai mare suferință din viața sa, moartea tatălui

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Mara Bănică a trecut prin cea mai mare suferință din viața ei. Deși știe că acesta este cursul firesc al lucrurilor, moartea tatălui a devastat-o. De la scriitorul Gigi Bănică, jurnalista a învățat cele mai importante lucruri.

ADVERTISEMENT

O boală banală l-a ucis toamna aceasta, deși trecuse prin mai multe cumpene grele de-a lungul timpului. În urmă cu 12 ani, fusese la un pas să-și piardă viața și atunci i-a cerut iertare Marei Bănică pentru ceva ce el considera o greșeală.

„A trecut peste niște cumpene grele în viața lui. A avut un cancer într-un stadiu foarte avansat și a scăpat. A avut un cancer la vezică, stadiul IV. Nu a făcut o zi de citostatice.

ADVERTISEMENT

Înainte de ultima operație, simțeam că vrea să-și ia la revedere și mi-a spus așa: ‘Îmi cer iertare, pentru că atunci când ți-am dezvoltat dragostea pentru literatură, am uitat să-ți spun că poveștile de dragoste din cărți sunt ficțiune’”,  a povestit Mara Bănică în emisiunea lui Cătălin Măruță, difuzată pe Pro TV.

Când vine vorba de dragoste, Mara Bănică spune că tot de la părinții săi a învățat ce este iubirea și că, în zilele noastre, nu mai există ceva la fel de pur și autentic.

ADVERTISEMENT

„Este o iubire care a avut mai bine de 50 de ani. Eu cred că m-am măritat foarte târziu dintr-un complex pe care mi l-au creat părinții mei fără să vrea”, a afirmat Mara Bănică.

Mara Banică, apel către publicul său: „Îi rog pe toți”

Cu această ocazie, Mara Bănică a ținut să transmită un mesaj important celor care o îndrăgesc. Vedeta a afirmat că moartea tatălui său putea evitată, dacă el ar fi acceptat să-și facă o banală radiografie după ce s-a vindecat de Covid-19.

ADVERTISEMENT

„A murit dintr-o banală pneumonie în 2022. Îi rog pe toți cei de acasă, pe copiii care aveți părinți mai în vârstă, convingeți-i să facă acea radiografie la plămâni dacă au avut Covid.

Abia acum am aflat. Tata nu a mers, mama a mers. Rămâne o pojghiță pe plămân, la unii oameni. Poate fi îndepărtată simplu, cu un tratament. Dacă nu știi de ea, la prima răceală riști să mori de bronhopneumonie”, a susținut Mara Bănică.

Inițial, a avut impresia că este vorba de o simplă răceală, însă starea de sănătate a bărbatului se degrada considerabil. Cea care a ținut constant legătura cu medicii a fost jurnalista. Pe umerii ei a căzut și povara de a-i comunica mamei sale ce se petrece.

„A răcit, m-am dus și eu pe acolo, i-am dus niște medicamente. Se ridica, a scos și câinele. Până într-o zi când mama mi-a zis , ‘Nu s-a mai putut îmbrăca, am chemat ambulanța’. A ajuns la Floreasca și toți pacienții care necesită internare așteaptă 24 de ore să le vină testul Covid. După 24 de ore, a ajuns direct la ATI, intubat. Conștientizam că este foarte, foarte grav și nu va trăi”, a dezvăluit fosta concurentă de la Sunt celebru, scoate-mă de aici!.

Mara Bănică, impresionată de cât de mulți oameni l-au iubit pe tatăl său: „Parcă ziceai că a fost artist”

După ce tatăl său s-a stins din viață, Mara Bănică a fost nevoită să se adune pentru a se ocupa de organizarea înmormântării. Spune că a ajutat-o să vadă cât de mulți oameni l-au iubit pe acesta.

Bărbatul a fost înhumat la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală. Locaș unde se află și rămășițele lui Constantin Brâncoveanu. Mara Bănică a povestit chiar că a fost martora unui moment în care un ghid le-a prezentat turiștilor mormântul tatălui său, dar și un episod în care un bărbat l-a confundat cu Ion Caramitru.

„A fost un om atât de iubit. Atât de multă lume a venit atât la înmormântare și la slujbă. E foarte greu să treci prin toate astea. Am fost liniștită pentru că am văzut că…tata a avut atâtea coroane, parcă ziceai că a fost artist”, a dezvăluit Mara Bănică.

Aparenta liniște a Marei Bănică a fost tulburată de două momente cheie de la înmormântare, cel în care preotul a citit Stâlpii și apariția fiului său, Dima.

„Cele mai triste momente au fost la slujba de înmormântare, la Stâlpi și când a venit feciorul meu. Feciorul meu este crescut de tata, opt ani l-a dus dimineață de dimineață la grădiniță și la școală, are 12. A fost figura paternă a lui Dima și copilul meu e sensibil. A suferit mult. E greu să vezi un copil cum se zguduie de plâns. Însă, eu îl simt pe tata. Tata a murit cu patru zile înainte de ziua mea și cu o săptămână înainte de ziua lui Dima”, a completat Mara Bănică.

Mara Bănică susține că a primit mesaje de dincolo de la tatăl său. Ce legătură au cu Nelu Ploieșteanu

Acum, Mara Bănică susține că a învățat din cuvintele rostite de preoți în timpul slujbei și că știe că tatăl său „nu a plecat la rău”. Totuși, perioada imediată de după deces a fost cumplită. Jurnalista nu poate nici acum să privească prea mult imagini cu cel care i-a dat viață și a slăbit considerabil.

„Am slăbit 7 kilograme în 10 zile. Am uitat să mănânc, pur și simplu, m-am scurs pe picioare. N-am luat-o razna, însă mie mi se pare că trăiesc momente din viața altcuiva. Mi se pare că joc într-un film”, a mărturisit Mara Bănică.

Pe de altă parte, jurnalista este de părere că tatăl său i-a trimis mesaje de dincolo, prin intermediul unui album foto creat pe telefon.

„Erau doar fotografii cu tata și cu Nelu Ploieșteanu”

Din miile de fotografii salvate pe dispozitiv, colecția le conținea doar pe cele cu Gigi Bănică și Nelu Ploieșteanu, la rândul său răpus de Covid.

„Vinerea trecută eram la mama care făcea coliva, că sâmbătă i-am făcut pomană. La un moment dat, îmi bâzâie telefonul. Din când în când, se formează albume foto, aleatoriu așa. Apare un album foto nou, îl deschid, eu am peste 2000 de poze în telefon, erau doar fotografii cu tata și cu Nelu Ploieșteanu de la niște petreceri pe care le-am avut în familie”, a relatat Mara Bănică.

La scurt timp după inexplicabila întâmplare, Mara Bănică a fost sunată de Aneta, fiica lui Nelu Ploieșteanu, pentru a-i spune și ei că Horia Brenciu i-a dedicat artistului un moment în timpul concertului său de la Sala Palatului. Împreună, ele au deslușit și misterul albumului foto, care din punctul lor de vedere nu avea cum să fie o simplă coincidență.

„Cred că oamenii dragi mai vin la noi și ne mai spun câte ceva. Îmi zice: la sicriu la tatăl tău, m-am dus și i-am spus, Domnul Gigi, dacă vă întâlniți cu tata, să-i spuneți că-l iubesc mult.

Și eu cred ca tata s-a întâlnit acolo cu Nea Nelu și cumva, prin albumul ăsta, a făcut să știu. Eu sunt sigură că o să mai vină și o să-mi mai spună lucruri și eu sunt sigură că o să netezească drumuri și o să aibă grijă de nepoți”, a susținut Mara Bănică.

ADVERTISEMENT