News

Maratonistul Ilie Roşu a decedat miercuri după ce a făcut stop cardiac. El alerga la Maratonul Unirii, la Focşani

Ilie Roșu, un maratonist în vârstă de 64 de ani, a decedat miercuri după ce a făcut stop cardiac în timp ce alerga la Maratonul Unirii, la Focșani.
24.01.2024 | 13:26
Maratonistul Ilie Rosu a decedat miercuri dupa ce a facut stop cardiac El alerga la Maratonul Unirii la Focsani
Tragedie la Maratonul Unirii, la Focșani: Ilie Roşu a decedat după ce a făcut stop cardiac. Sursa foto: cotidianul.ro
ADVERTISEMENT

Cunoscutul maratonist Ilie Roşu, în vârstă de 64 de ani, a decedat, miercuri, 24 ianuarie. Bărbatul a făcut stop cardiac în timp ce alerga la Maratonul Unirii, la Focşani.

Tragedie la Maratonul Unirii, la Focșani: Ilie Roşu a decedat după ce a făcut stop cardiac

Ilie Roșu alerga, în cursul acestei zile, la cea de-a 8-a ediție a Maratonului Unirii. La ora 9.30, maratonistul a plecat în cursă din Piața Unirii din Focșani, alături de alți 14 colegi.

ADVERTISEMENT

La scurt timp, chiar pe strada Unirea Principatelor, bărbatul a căzut pe caldarâm. Într-o primă fază, el a fost resuscitat de un alt participant la maraton şi mai apoi de echipajele medicale.

Victima a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Pantelimon Focşani. Aici, procedurile de resuscitare au continuat, conform protocolului, însă ele nu au dat rezultate.

ADVERTISEMENT

Înainte de a lua startul în cursă, Ilie Roșu a declarat, pentru Agerpres, că alergarea de miercuri reprezintă ”respectul pentru românii care au înfăptuit Unirea de la 1859”.

Suntem 15 maratonişti care luăm startul din Piaţa Unirii din Focşani. Vom ajunge la Câmpineanca, Vârteşcoiu şi până la Odobeşti, pe un traseu dus – întors, în care vom trece şi pe la Mausoleul Eroilor din Focşani de unde zece copii vor continua cursa populară alături de noi.

ADVERTISEMENT

Această alergare reprezintă respectul nostru pentru istoria României, respectul nostru pentru românii care au înfăptuit Unirea de la 1859, pe 24 ianuarie, atunci când Cuza a fost ales domn al celor două țări românești, Moldova și Muntenia”, a declarat bărbatul.

Maratonul Unirii, anulat în urma acestei tragedii

În această dimineață, Ilie Roşu alerga la cel de-al 293 maraton din cariera sa. Acesta are în spate peste 12.000 de kilometri alergaţi la maratoane în România, Europa, dar şi pe alte continente. După decesul său fulgerător, Maratonul Unirii a fost anulat.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 64 de ani, Ilie Roșu a alergat primul său maraton la vârsta de 48 de ani. El s-a născut la Adjud, în Vrancea, și a fost ofițer al armatei române. ”Dragostea pentru sport o am de la vârsta de 6 ani. Sunt născut pe malul Siretului. Aveam stadion, echipă de fotbal, aveam modele…era un oraș cu multa viață”, spunea bărbatul, într-un interviu acordat în 2020 pentru site-ul Aimx.

ADVERTISEMENT
Tags: