News

Marcel Ciolacu, anunț despre pensiile speciale: “Regulile jocului nu se vor schimba peste noapte”

Liderul PSD Marcel Ciolacu le promite magistraților, militarilor și altor pensionari ”speciali” că statul nu va schimba regulile jocului peste noapte.
09.11.2022 | 13:59
Marcel Ciolacu anunt despre pensiile speciale Regulile jocului nu se vor schimba peste noapte
Marcel Ciolacu, anunț despre pensii speciale. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mai exact, pensiile acestor categorii de oameni nu vor fi afectate de pe o zi pe alta, cu toate că acest scenariu e programat să se întâmple într-un viitor îndepărtat.

Promisiunea lui Marcel Ciolacu pentru militari și magistrați

”Îmi asum că nu va exista peste noapte o ordonanță de urgență astfel încât, magistrați, militari, polițiști, jandarmi se vor trezi cu regulile jocului schimbate de către politic, fără să fie o dezbatere și o claritate a legii”, a transmis Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Vicepremierul Sorin Grindeanu anunța în urmă cu 24 de ore că pensiile speciale vor fi reglementate pentru ca pensia să nu fie mai mare decât salariul. Mai mult, pensionările la 40 de ani vor fi eliminate, cu unele excepții.

În acest sens în România se află în aceste zile o delegație a Comisiei Europene care va discuta subiectul pensiilor speciale, jalon asumat de România în PNRR, de care depinde soarta banilor europeni pe care țara noastră îi va primi.

ADVERTISEMENT

”În acest moment este o lege prin care s-au eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor, la cei actuali, că foștii au câștigat în instanță. Eu susțin și am susținut că trebuie eliminate anomaliile din pensiile speciale.

Nu e normal ca pensia să fie mai mare decât salariul când erai în câmpul muncii. Aceste anomalii în mod clar trebuie eliminate.

ADVERTISEMENT

La aceste pensionări la 40 de ani ar trebui să ne uităm mai atent. Sunt de acord dacă au fost în câmp de bătălie, în război, în Afganistan, eu cred că au fost situații speciale, dar și acolo nu mi se pare normal ca pensia să fie mai mare decât salariul când munceai”, a declarat Grindeanu la Digi 24.

Sorin Grindeanu spune că vor exista excepții de la această regulă, fiind nevoie de un regim special pentru anumite categorii sociale și profesionale.

ADVERTISEMENT

”E normal să existe regim special la câteva categorii, polițiști, militari, chiar și partea care ține de justiție, dar nu e normal să fie aceste discrepanțe.

Au fost cazuri în care au intrat în magistratură pentru o lună de zile doar ca să ia acea pensie și după o lună s-au întors în avocatură. Să fim serioși, asta e o chestiune care să nu fie reglată? Mi-aș dori să existe într-un final acea chestiune care ține de contributivitate, dar pot să accept că există o zonă specială, dar nu foarte largă”, a completat Grindeanu.

ADVERTISEMENT