News

Guvernul va adopta luni voucherele de 50 de euro. Nicolae Ciucă: ”De ele vor beneficia 3 milioane de români”. Update

Anunț important al premierului privind voucherele de 50 de euro, pentru românii cu venituri mici. Nicolae Ciucă spune că luni vor fi adoptate de Guvern.
09.05.2022 | 17:57
Guvernul va adopta luni voucherele de 50 de euro Nicolae Ciuca De ele vor beneficia 3 milioane de romani Update
Când ajung la populație voucherele de 50 de euro. Anunțul lui Marcel Ciolacu. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
09-05-2022
14:57

Voucherele de 50 de euro, din nou masa pe Guvernului. Nicolae Ciucă a anunțat că luni vor fi adoptate

Nicolae Ciucă a anunțat că luni se vor adopta voucherele de 250 lei, demult promise pentru românii cu venituri mici. Acestea urmează a se acorda din două, în două luni și cu ele se pot achiziționa doar alimente sau o masă caldă.

Premierul a mai spus că 3 milioane de persoane vor primi voucherele de 50 de euro.

”Astăzi, pe ordinea de zi avem două ordonanţe deosebit de importante pentru programul nostru guvernamental. Ambele fac parte din reglementările pe care şi le-a asumat Guvernul pentru punerea în aplicarea a programului Sprijin pentru România şi în felul acesta reuşim să conturăm întreg setul de măsuri pentru ca pachetul să devină funcţional.

Prima ordonanţă de urgenţă pe care o vom adopta astăzi este cea referitoare la voucherele care vor fi acordate cetăţenilor cu nevoi, în sensul în care pot să beneficieze de masă caldă sau să procure alimente. E vorba de 3 milioane de persoane care vor beneficia de aceste vouchere, o dată la două luni. E o măsură a cărei valoare totală e de aproximativ 3,1 miliarde lei, iar 50%, jumătate din aceşti bani vor proveni din fonduri europene.

Cea de-a două ordonanţă de urgenţă este cea prin care continuăm să susţinem proiectele de investiţii. Pratic este o soluţie guvernamentală prin care reuşim ca, la mai puţin de o lună, să venim cu acel sprijin de aproximativ 5,2 miliarde lei. Ordonanţa de urgenţă pe care o aprobăm astăzi se referă la cea de-a doua tranşă, în valoare totală de 3,5 miliarde lei şi acestea sunt fonduri care vin, de asemenea, din fondurile alocate de la UE. E o măsură care aduce beneficii pe termen mediu şi lung şi, de asemenea, apreciem ca fiind foarte importantă pentru că va duce la finalizarea obiectivelor importante de investiţii şi discutăm aici de peste 7.000 de proiecte care îşi vor găsi finalitatea prin această măsură”, a spus Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern, de luni.

Unul dintre liderii Coaliției de guvernare, Marcel Ciolacu, a anunțat data la care românii vor primi voucherele de 50 de euro, ca măsură cuprinsă în programul Sprijin pentru România.

Când ajung la populație voucherele de 50 de euro. Anunțul lui Marcel Ciolacu

Într-o conferință de presă susținută luni, 9 mai, la sediul PSD, Ciolacu, a declarat că populaţia vulnerabilă va primi voucherele de 50 de euro începând cu 1 iunie, aşa cum este prevăzut în ordonanţa Guvernului.

ADVERTISEMENT

”Voucherele sunt în vigoare, este o ordonanţă dată. Categoric se vor primi aceste vouchere de la 1 iunie”, a spus social-democratul, întrebat fiind când vor primi oamenii tichetele pentru achiziţionarea de alimente, potrivit Agerpres.

Șeful PSD a vorbit și despre sursa de finanţare pentru aceste vouchere. Aceasta va fi una mixtă, de la bugetul de stat şi din fondurile europene.

ADVERTISEMENT

”O să fie, cred, o sursă de finanţare mixtă, oricum banii europeni întâi îi cheltui tu din bugetul de stat şi pe urmă faci documentele către Comisie ca să îţi deconteze aceste cheltuieli. Asta este prioritatea”, a adăugat Ciolacu.

Ce alimente se vor putea cumpăra cu voucherele de 50 de euro

Săptămâna trecută, și ministrul muncii, Marius Budăi, a anunțat data de 1 iunie ca fiind cea în care românii vor primi voucherele de 50 de euro ca măsură cuprinsă în programul Sprijin pentru România.

ADVERTISEMENT

Legat de modul în care cetățenii pot intra în posesia banilor, românii nu trebuie să își facă probleme pentru că nu trebuie să întreprindă niciun demers în acest sens.

Aceste vouchere de 50 de euro vor fi livrate acasă prin Poșta Română, indiferent dacă primesc pensia în mână sau pe card, spunea Budăi.

ADVERTISEMENT

Referitor la ceea ce se poate cumpăra cu voucherele de 50 de euro, românii trebuie să știe că vor putea cumpăra doar 6 alimente pe care Guvernul le-a considerat a fi de bază.

”Se vor putea achiziţiona 6 alimente de bază pe aceste vochere. În primele discuţii avem pâine, cartofi, ulei, orez, carne de pui şi ouă. Acestea sunt în prima discuţie, pe primul pachet”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

ADVERTISEMENT