News

Marcel Ciolacu anunță candidații PSD pentru Sectoarele 2 și 5. Lista definitivă a Coaliției pentru locale

Marcel Ciolacu anunță candidații PSD pentru Sectoarele 2 și 5. „Aşa au hotărât organizaţiile, îmi pare rău, nu o să îi cert”
27.03.2024 | 17:54
Marcel Ciolacu anunta candidatii PSD pentru Sectoarele 2 si 5 Lista definitiva a Coalitiei pentru locale
Coaliția PSD-PNL și-a stabilit candidații pentru alegerile locale din București / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, candidații pentru Sectoarele 2 și 5. Prefectul Bucureștiului, Rareș Hopincă, va fi candidatul la Sectorul 2 în timp ce Adrian Vigheciu, consilier general, va fi candidat pentru Sectorul 5.

Marcel Ciolacu: „Așa au hotărât organizațiile”

Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, că PSD a validat candidații pentru primăriile Sectoarelor 2 și 5. La Sectorul 2 a fost desemnat actualul prefect al Capitalei, Rareș Hopincă iar la Sectorul 5 consilierul general Adrian Vigheciu. Ciolacu a făcut anunțul după ședința Consiliului Politic al social-democraților.

ADVERTISEMENT

„Aşa au hotărât organizaţiile. Îmi pare rău, îmi cer scuze, nu o să îi cert. Este o decizie politică, cu asta ne ocupăm, ne luăm deciziile politice în cadrul partidului. Este o decizie politică.

După sondaje, părerea mea, să facem sondaje şi să nu mai facem alegeri. În funcţie de cine face sondajul pe acela îl numim. Atributul nostru, al partidului, este de a lua decizii politice”, a declarat premierul întrebat fiind de ce la Sectorul 2 a fost desemnat Hopincă și nu Dan Cristian Popescu.

ADVERTISEMENT

Lista comună, încheiată

La ora actuală, lista candidaților comuni PSD-PNL pentru alegerile locale din București este încheiată. Astfel, candidatul pentru Primăria Generală este medicul Cătălin Cîrstoiu.

George Tuță (PNL) este candidatul pentru Sectorul 1, Rareș Hopincă (PSD) pentru Sectorul 2, Robert Negoiță (PSD) pentru Sectorul 3, Daniel Băluță (PSD) pentru Sectorul 4, Adrian Vigheciu (PSD) pentru Sectorul 5 și Ciprian Ciucu (PNL) pentru Sectorul 6.

ADVERTISEMENT

În legătură cu o susținere a celor de la AUR pentru candidatul PUSL la Primăria Generală, Cristian Popescu Piedone, premierul a răspuns: „N-am auzit de această problemă. Eu cred că domnul Cîrstoiu va fi primarul general al Capitalei, după ce bucureștenii îl vor vota.

Vă rog eu, nu vreau să vă răspund nici la sondaje, nici la scenarii, nici la AUR. Eu v-am spus, și atributul meu este să vă comunic ce am hotărât cu colegii mei. Domnul Piedone nu este membru al Partidului Social Democrat”.

ADVERTISEMENT