News

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui CTP: „Nu ieși să critici mii de pelerini. Poți să ieși pe TV să spui că ești ateu”

Premierul Marcel Ciolacu critică afirmațiile gazetarului CTP, care a comparat pelerinii din România cu teroriștii grupării Hamas.
31.10.2023 | 22:59
Marcel Ciolacu atac dur la adresa lui CTP Nu iesi sa critici mii de pelerini Poti sa iesi pe TV sa spui ca esti ateu
Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui CTP. Colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a lansat un atac dur la adresa gazetarului CTP. Reacția vine după ce Cristian Tudor Popescu a spus că pelerinii care au venit la moaștele Sfintei Parascheva, la Iași, se aseamănă cu teroriștii grupului Hamas din Fâșia Gaza.

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui CTP

Premierul României consideră că jurnalistul nu este în măsură să aducă astfel de jigniri la adresa creștinilor. El spune că, în niciun caz, cei care se închină la moaște nu ar trebui comparați cu teroriștii. Ciolacu a ținut să precizeze că CTP poate ieși să spună public că este ateu, dar nu să critice pelerinii.

ADVERTISEMENT

“Există credințe care au dus în extreme. Rar auzi de un kamikaze creștin. Atunci faci paralele care nu au nicio treabă cu credința. Nu am nimic împotrivă să ieși la TV să spui că ești ateu. Dar nu mă critica pe mine.

Nu ieși să critici mii de pelerini. Dreptul tău e să spui că nu ai credință. Eu nu sunt de acord ca un om care a avut o părere să fie imediat dinamitat de presă. Ai o părere, dar dă-mi dreptul să am și eu o părere”, a transmis premierul, marți seara, în cadrul emisiunii Punctul Culminant, de la România TV.

ADVERTISEMENT

Declarațiile controversate ale lui Cristian Tudor Popescu au fost făcute în cadrul unei emisiune realizate de Recorder, în timpul unei discuții cu privire la războiul din Orientul Mijlociu. Jurnalistul i-a asemănat pe creștinii ortodocși cu teroriștii care se sinucid și omoară alți oameni, fiind mânați de credința că vor întâlni în viața de apoi 72 de fecioare.

Cristian Tudor Popescu a fost reclamat la CNCD

După această reacție, gazetarul a fost reclamat de Liga Studenților (LS IAȘI) la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Reprezentanții studenților susțin că afirmațiile lui CTP au reprezentat un atac la demintatea creștinilor ortodocși.

ADVERTISEMENT

Toma Tataru, președintele LS IAȘI, a precizat că declarațiile jurnalistului i-a „umilit și degradat” pe pelerinii care au fost comparați cu teroriștii islamici, considerând să sunt „total inacceptabile și trebuie sancționate”.

„Libertatea religioasă a fost recâștigată de români cu prețul vieții după jumătate de secol în care puteai face ani grei de pușcărie sau puteai fi trimis în lagăr.

ADVERTISEMENT

Puteai fi deportat sau ucis dacă convingerile tale religioase nu conveneau regimului politic. Pentru acest fapt nu îl putem lăsa pe domnul Cristian Tudor Popescu să batjocorească credința oamenilor!”, a transmis Toma Tătaru.

ADVERTISEMENT