News

Marcel Ciolacu, atacuri la Klaus Iohannis, Nicușor Dan, Diana Șoșoacă și George Simion. ”Românii au pierdut patru ani”

Premierul României a lansat mai multe atacuri la adresa unor dintre adversarii politici ai PSD. Nu l-a iertat nici pe președintele Iohannis
04.03.2024 | 22:42
Marcel Ciolacu atacuri la Klaus Iohannis Nicusor Dan Diana Sosoaca si George Simion Romanii au pierdut patru ani
Marcel Ciolacu a făcut mai multe declarații dure Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a făcut mai multe declarații dure la adresa unor politicieni, adversari declarați ai PSD. Liderul social-democrat este convins, de exemplu, că președintele Klaus Iohannis va plăti factura politică pentru o declarație din 2020 la adresa PSD.

Marcel Ciolacu: Klaus Iohannis va plăti

Premierul se referă la un mesaj transmis PSD în limba maghiară de către Klaus Iohannis în 2020. ”Jó napot kívánok, PSD!”, spunea atunci șeful statului.

ADVERTISEMENT

”Pentru toate acele declaraţii şi ştiţi foarte bine că am ieşit de zeci de ori şi i-am transmis preşedintelui României că eu îmi doresc un preşedinte şi al meu, cu toate că nu l-am votat. Aşa e corect. Asta înseamnă o Românie normală.

Pentru toate aceste  lucruri au existat facturi… şi fiecare dintre noi plătim factura politică. Sunt ferm convins că şi preşedintele Klaus Iohannis a plătit şi va plăti această factură politică pentru ieşirile din acel moment
 
Cel mai important este direcţia în care se va îndrepta România. Acestea sunt majoritățile politice pe care le putem creiona în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

”Nicușor Dan să plece acasă”

Marcel Ciolacu l-a criticat și pe Nicușor Dan, despre care a spus că a pierdut patru ani luptându-se cu tot felul de închipuiri și pierzând procese.

Domnul Nicușor Dan a pierdut 4 ani. Şi el, și bucureștenii, și România. Totuși, capitala României e motorul țării. S-a luptat cu tot felul de închipuiri de constructori, de hoți, de parcuri … Omul n-a construit nimic în București.

ADVERTISEMENT

Sistemul, apa caldă e în colaps, transporturile… plecăm de la ideea că trebuie domnul Nicușor Dan să plece acasă, să vină un primar care se pricepe, căruia îi place să facă administrație. Din punctul meu de vedere, lui Nicușor Dan nici nu-i place să facă administrație. El acum are un orgoliu cred.

Dacă PSD vine cu doamna Firea, dacă PNL vine cu domnul Burduja. Tradițional în partide, liderii de organizație candidează.

ADVERTISEMENT

Dacă ar candida unul împotriva celuilalt, atunci ar pierde amândoi. Eu îmi aduc aminte că domnul Nicușor Dan a fost candidatul PNL și USR, dacă nu avea acest sprijin comun, nu o învingea pe doamna Firea.

Am decis să facem un sondaj, nu e o bâlbâială la decizie. Ne dorim să găsim persoana cea mai compatibilă pentru ambele electorate, atât pentru PSD, cât și pentru PNL.

Nu avem ceva împotriva unui candidat, nu avem ceva cu Firea, cu Piedone, că Piedone este un primar bun, se vede la Sectorul 5”, a mai declarat șeful PSD.

”Nu poți să faci ca o maimuță!”

Atacul cel mai dur a fost cel la adresa șefilor de partide extremiste Diana Șoșoacă și George Simion. Premierul a declarat că politica se face cu un proiect de țară, ”nu să faci ca o maimuță în Parlament”.

”Partidele mari, după ce s-a luat decizia politică, întotdeauna se mobilizează. Cum și PSD și PNL vor să meargă împreună cu o alianță politică la parlamentare și prezidențiale, eu și domnul Ciucă trebuie să venim în fața dumneavoastră cu un proiect politic pentru următorii ani.

Așa se face politică, nu cu ranga. Nu poți să faci politică pe Facebook, să stai numai cu telefonul ăla în Parlament, să faci ca o maimuță”, a spus Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT