News

Marcel Ciolacu, despre criza din Educație: ”Îmi pare rău că actualul Guvern trebuie să răspundă pentru lucruri pe care trebuiau să le facă alții în 30 de ani”

Marcel Ciolacu a avut o reacție dură, joi, în contextul crizei din Educație. Acesta a spus că Guvernul actualul trebuie să răspundă pentru lucruri care trebuiau făcute în trecut.
08.06.2023 | 13:00
Marcel Ciolacu despre criza din Educatie Imi pare rau ca actualul Guvern trebuie sa raspunda pentru lucruri pe care trebuiau sa le faca altii in 30 de ani
Marcel Ciolacu: ”Îmi pare rău că actualul Guvern trebuie să răspundă pentru lucruri pe care trebuiau să le facă alții în 30 de ani”. Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

În ziua în care Guvernul aprobă un Memorandum privind salarizarea profesorilor, Marcel Ciolacu crede, în ceea ce priveşte posibilitatea încetării grevei din Educaţie, că raţiunea va fi pe primul loc.

Marcel Ciolacu: ”Îmi pare rău că actualul Guvern trebuie să răspundă pentru lucruri pe care trebuiau să le facă alții în 30 de ani”

Într-o declarație făcută în fața jurnaliștilor, preşedintele PSD a declarat că îi pare rău că actualul Guvern şi actuala coaliţie de guvernare trebuie să răspundă pentru lucruri care trebuiau făcute de alţii în 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Viitorul premier a mai adăugat că angajamentul pe care şi l-au luat liderii politici în faţa sindicatelor va fi respectat. Vorbind despre revendicările sindicaliștilor din Educație, Ciolacu a spus că acestea ”au fost în acest moment acoperite direct sau acoperite prin acte normative”.

“Îmi pare rău că actualul Guvern şi actuala coaliţie trebuie să răspundă pentru lucruri care trebuiau să le facă alţii în 30 de ani. În acest moment avem un angajament politic că aceste lucruri se vor întâmpla.

ADVERTISEMENT

Totuşi, este un acord pe care l-am semnat împreună cu domnul prim-ministru, care are şi calitatea de preşedinte al PNL, iar eu, ca preşedinte al PSD, în care ne-am asumat tot ceea ce am promis, şi am şi făcut o parte şi cred că lucrurile aşa se vor întâmpla, pentru că niciun om politic nu îşi permite când îşi asumă un astfel de lucru să facă altfel.

Cred în continuare că în perioada următoare cei mai importanți sunt copiii şi să liniştim părinţii şi să depăşim această perioadă. Pe urmă, până pe 15 iulie, aşa cum ne-am angajat, împreună cu ministrul Muncii o să definitivăm grila care va intra în noua lege a salarizării”, a spus Ciolacu, pus să comenteze faptul că greva din învăţământ nu s-a încheiat.

ADVERTISEMENT

Ciolacu exclude o OUG pentru garantarea promisiunilor făcute profesorilor

În ieșirea publică de joi, Ciolacu a fost întrebat dacă se poate da o ordonanță care să garanteze că promisiunile făcute profesorilor vor fi respectate. El a explicat că: ”Nu există, nu poți să dai o ordonanță care se referă la o lege viitoare”.

Liderul PSD este optimist în privința încetării actualelor proteste din Educație. ”Eu sunt ferm convins că rațiunea întotdeauna va fi pe primul loc”, a mai punctat președintele Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Vineri, 9 iunie, premierul Nicolae Ciucă trebuia să demisioneze pentru ca rotativa la Guvernare să intre în linie dreaptă. Întrebat despre acest subiect, Marcel Ciolacu nu a oferit niciun răspuns.

ADVERTISEMENT