News

Marcel Ciolacu despre femeile antreprenor din România: ”Adevărata mină de aur a economiei românești”

Marcel Ciolacu a lăudat femeile antreprenor din România. Premierul vrea ca la viitoarele întâlniri cu mediul de afaceri acestea să fie reprezentate în proporție de 50%.
06.03.2024 | 17:35
Marcel Ciolacu despre femeile antreprenor din Romania Adevarata mina de aur a economiei romanesti
Marcel Ciolacu vrea reprezentativitate egală pentru femeile de afaceri la întâlnirile cu executivul Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
ADVERTISEMENT

Primul ministru a participat marți seara la o gală dedicată antreprenoriatului feminin, alături de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, și de liderul Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.

Marcel Ciolacu: femeile antreprenor din România, ”adevărata mină de aur a economiei românești”

Marcel Ciolacu i-a mulțumit Maiei Sandu pentru prezența la eveniment. Potrivit premierului, președinta Republicii Moldova este cea mai dârză femeie, după mama sa.

ADVERTISEMENT

“Aş începe şi eu să-i mulţumesc unei doamne speciale, cu adevărat o doamnă dârză, puternică, care îşi apără poporul supus unui război, nu armat, unui război hibrid. Da, doamna preşedinte Maia Sandu, sunteţi cea mai dârză femeie pe care am cunoscut-o, cum este şi normal, după mama mea”, a declarat Ciolacu la Gala CONAF, ”’Women in Economy’”.

Premierul a reamintit participanților rezultatele unui studiu recent care a scos în evidență faptul că firmele cu acționariat exclusiv feminin sunt mai profitabile decât cele în care sunt acționari doar bărbați. Șeful guvernului a anunțat că îi va transmite ministrului finanțelor că ”ANAF-ul nu are ce căuta la aceste companii”.

ADVERTISEMENT

“Mă bucur că sunt din nou alături de dumneavoastră. Şi chiar am un motiv în plus în acest an – şi rog domnii să fie atenţi – conform ultimului studiu realizat în România, firmele cu acţionariat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acţionari doar bărbaţi.

E drept, cu cifre de afaceri mai mici, dar au o rată a profitului aproape dublă faţă de companiile deţinute în totalitate de bărbaţi. Din punctul meu de vedere, am să vorbesc şi cu domnul ministru Boloş, ANAF-ul nu are ce căuta la aceste companii.

ADVERTISEMENT

Ca premier al României, asta este una dintre cele mai bune veşti. Dacă am avea încă pe atâtea companii înfiinţate şi administrate de românce, cred că ţara noastră ar avea şansa să producă cea mai mare creştere economică din Europa”, a mai declarat primul ministru.

Reprezentativitate de 50% la consultări

Președintele PSD le-a asigurat de femeile de afaceri din România că la viitoarele consultări pe care le va avea la Guvern cu reprezentanții mediului de afaceri va cere ca femeile să fie reprezentate în proporție de 50%.

ADVERTISEMENT

“Vă sunt, aşadar, recunoscător pentru că în această seară am şansa de a fi alături de adevărata mină de aur a economiei româneşti şi de aceea vreau să vă anunţ că de azi înainte, la toate consultările pe care le voi avea cu reprezentanţii mediului de afaceri, voi cere ca femeile să fie reprezentate în proporţie de 50%.

Mi se pare corect, dacă femeile antreprenor fac profituri mai mari decât bărbaţii, să aibă şi drept de reprezentare egală”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

În același sens, șeful guvernului a subliniat decizia luată în cadrul coaliției de guvernare de a avea în fruntea listei comune de candidați la europarlamentare o femeie de afaceri, fără legătură cu lumea politică.

“Mă bucur, sincer, că prin ce faceţi în ultima vreme ne obligaţi pe noi, bărbaţi, care suntem vremelnic decidenţi politici, după cum ne-a arătat doamna Maia Sandu, să construim o altă masă, o masă mai mare, mai primitoare şi mai echitabilă, în care nu există femei şi bărbaţi, o masă la care să fie doar parteneri egali în realizarea unor politici sociale şi economice vitale pentru dezvoltarea României.

Ştiu că atunci când tratezi cu respect şi acorzi încredere, răspunsul şi mai ales rezultatul muncii sunt impresionante.

De aceea ştiu că am luat decizia corectă atunci când am propus, împreună cu preşedintele Nicolae Ciucă, ca în fruntea listei de la alegerile europarlamentare a Partidului Social Democrat şi a Partidului Naţional Liberal să fie o femeie cu o carieră solidă, construită în afara lumii politice”, a declarat Ciolacu.

ADVERTISEMENT