News

Marcel Ciolacu, despre greșelile actualei guvernări: „Nu am aflat nici până acum unde s-au dus împrumuturile

17.05.2021 | 07:59
Marcel Ciolacu despre greselile actualei guvernari Nu am aflat nici pana acum unde sau dus imprumuturile
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a vorbit despre greșelile actualei guvernări. Liderul Partidului Social Democrat a spus că nu a aflat nici până acum unde s-au dus împrumuturile.

De asemenea, Ciolacu a criticat și abordarea Executivului cu privire la abordarea bugetară din acest an. El a explicat că puterea de cumpărare a românilor este în scădere.

ADVERTISEMENT

Cu privire la campania de vaccinare, liderul PSD a precizat că mersul acesteia depinde de colaborarea cu administrațiile locale. Acesta a criticat dur și așa-zisele discriminări făcute între persoanele vaccinate și oamenii care nu s-au imunizat

Marcel Ciolacu, despre greșelile actualei guvernări: „Nu am aflat nici până acum unde s-au dus împrumuturile

Marcel Ciolacu a explicat care sunt, în opinia lui, greșelile guvernanților:„în primul rând, infuzia de capital. Nu am aflat nici până acum unde s-au dus împrumuturile şi acest deficit de aproape 10% din bugetul de stat”.

ADVERTISEMENT

„A doua (greşeală a guvernării – n.r.), abordarea bugetară de anul acesta. Ai îngheţat toate veniturile, deci nu mai există cerere, scade automat şi oferta, neexistând bani, constatăm că am ajuns, în aprilie, la 3,24 inflaţie (…), deci puterea de cumpărare a românilor scade vertiginos,” a declarat liderul PSD la Antena 3.

Politicianul a vorbit și despre campania de vacccinare. El a explicat că este necesară o colaborare între Executiv și administrațiile locale.

ADVERTISEMENT

„În zona de vaccinare, în această luptă cu Covid-ul, nu poţi să nu faci parteneriat atât cu românii, cât şi cu administraţiile locale. Toate centrele de vaccinare nu sunt făcute de Cîţu sau de Orban, nu-i nimic făcut de ei, toate sunt făcute de către administraţiile locale, indiferent de culoarea politică,” a spus Ciolacu.

„Ei doar vin şi dau veştile bune. Nu a existat clar cineva să spună paşii. Neaccesul la bolnavii cronici la spitale ne-a dus pe locul zece în lume la mortalitate. Explicaţia e clară: au murit oameni cu zile, oameni care nu au mai avut acces la sistemul sanitar,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Liderul social-democrat a criticat dur presupusele discriminări făcute de stat între oamenii vaccinați și cei care au ales să nu se imunizeze: „acum s-a terminat cu ciuma roșie, a venit ciuma, ciumații sunt cei nevaccinați.

„Nu ai voie la nuntă dacă nu ești vaccinat. Tot felul de mesaje din acestea. Prostii, niște tâmpenii care de fapt iarăși ții societate divizată. Trebuie să explici”.

Marcel Ciolacu a afirmat că acest lucru divizează societatea, iar liderii statului ar trebui să le ofere celor ce nu s-au vaccinat aceleași drepturi ca și celor care au făcut-o: „domnule, nu vrei să te vaccinezi, testezi, dar e dreptul omului de a alege.

Tu ca stat trebuie să ai capacitatea să iei seama de ce își dorește omul sau nu cu adevărat. Cel mai important este dreptul la viață”.

ADVERTISEMENT