News

Marcel Ciolacu spune că există suspiciuni privind semnăturile moțiunii. USR PLUS și AUR acuză presiuni: ”Ne-au sunat PNL-iști de vază”. Update

Marcel Ciolacu privește cu rezerve moțiunea de cenzură anunțată de USR PLUS și AUR. Social-democratul spune că ”există suspiciuni că nu sunt semnăturile”. USR PLUS și AUR acuză presiuni.
06.09.2021 | 12:12
Marcel Ciolacu spune ca exista suspiciuni privind semnaturile motiunii USR PLUS si AUR acuza presiuni Neau sunat PNListi de vaza Update
ADVERTISEMENT
06-09-2021
09:12

USR PLUS și AUR acuză presiuni înainte de depunerea moțiunii: ”Ne-au sunat PNL-iști de vază”

La unison, cei de la USR PLUS și AUR anunță presiuni din partea susținătorilor lui Florin Cîțu în ziua în care Parlamentul se va pronunța asupra moțiunii de cenzură anunțată vineri.

Co-președintele AUR, George Simion, acuză că atât el cât și colegii lui au primit telefoane din ”partea mai multor PNL-iști de vază”, prin care le-au fost promise anumite avantaje dacă își retrag semnăturile pentru moțiunea de cenzură.

”Au fost presiuni, au fost telefoane date din partea mai multor PNL-iști de vază. De exemplu, din partea domnului Florin Roman, Bogdan Gheorghiu, a sunat Rareș Bogdan, să ne vedem acum, cât de repede.

Noi nu suntem de vânzare! Poate celelalte partide sunt de vânzare, noi nu suntem de vânzare”, a declarat, luni, George Simion.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a ieșit cu o declarație similară, fără să dea, deocamdată, detalii.

”Parlamentarii sunt sunați de membrii echipei lui Florin Cîțu să-și retragă semnăturile. O să aflați mai multe lucruri în orele următoare. Este inadmisibil să faci acest lucru”, a spus deputatul.

06-09-2021
08:29

Reacția USR PLUS după ce Marcel Ciolacu a spus că există suspiciuni privind semnăturile moțiunii de cenzură

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a venit o replică pentru Marcel Ciolacu. Liderul PSD spunea, duminică seara, că există suspiciuni privind semnăturile moțiunii de cenzură.

Deputatul USR PLUS îl atacă pe președintele social-democrat, pe care îl acuză că prin ultimele declarații și mișcări politice pus PSD-ul ”la remorca lui Florin Cîțu”.

”O semnătură olografă rămâne o semnătură olografă și atunci când este scanată, când este pe un șervețel sau pe un colț de hârtie. De un an și jumătate, în Parlamentul României, se votează prin telefon.

S-au votat legi importante pentru toți românii cu un simplu apel telefonic și cu un răspuns de la capătul celălalt pentru sau împotrivă. Se votează electronic pe tabletă. Niște tablete în spatele cărora niciodată nu știm exact cine este.

Joi, Marcel Ciolacu a anunțat că susține moțiunea, dar se pare că de vineri încolo, ceva s-a întâmplat. Se pare că Marcel Ciolacu a pus PSD-ul la remorca lui Florin Cîțu.

Dacă vrea să dovedească că nu are o comandă dublă, trebuie să dea drumul membrilor PSD la ședința birourilor permanente.  Domnul Ciolacu să vină să susțină moțiunea. Până la anticipate e cale lungă”, a spus Moșteanu.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu anunțată vineri, 3 septembrie, de liderii USR PLUS și AUR, încă naște controverse.

Dacă ”Puterea” o critică, ”Opoziția” este circumspectă în privința actului care ar trebui să dărâme Executivul de Coaliție.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu privește cu rezerve moțiunea de cenzură a USR PLUS şi AUR: ”Există suspiciuni că nu sunt semnăturile”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, încă nu e convins de veridicitatea actului și spune că există suspiciuni cu privire la semnăturile de pe moţiunea USR PLUS şi AUR.

Social-democratul mai spune că el și colegii săi nu se vor va implica decizional în lupta între PNL şi USR PLUS sau în deciziile Birourilor permanente reunite.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Ciolacu, ar fi nevoie de o întâlnire fizică, nu online, a membrilor Birourilor Permanente, care trebuie să aprobe moțiunea și să stabilească un calendar pentru dezbatere și vot.

”Nu ştiu. Nu sunt membru în Biroul permanent nici al Camerei, nici al Senatului. Există suspiciuni că nu sunt semnăturile”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Președintele PSD a mai spus, în urmă cu o zi, că partidul său va fi prezent la şedinţa Birourilor permanente reunite de luni.

”PSD nu se va implica decizional în lupta între PNL şi USR. Nu o să ne implicăm în BPR în decizii. Opoziţia de când e lumea, de când sunt statele democratice nu are datoria de a face cvorum sau a crea majorităţi.

ADVERTISEMENT

Da, vom fi prezenţi. E normal să avem această atitudine pentru că nu ştim ce face USR – e la putere sau e în opoziţie. Dacă ei sunt în Guvern şi semnează moţiunii? Trebuie să se hotărască, suntem la putere sau în opoziţie”, a adăugat Ciolacu.

USR PLUS și AUR au anunțat că moțiunea are 122 de semnături

Moţiunea de cenzură ”Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!” a fost anunțată în urmă cu 3 zile. Cei de la USR PLUS și AUR au anunțat că actul ar fi semnat de 122 de parlamentari ai celor două formațiuni.

În ciuda dorințelor celor două partide semnatare, calendarul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu nu a putut fi stabilit însă nici vineri, nici sâmbătă, la ședința online a Birourilor Permanente Reunite, întrucât nu a fost întrunit cvorumul. Ședința a fost amânată pentru luni, 6 septembrie.

ADVERTISEMENT