News

Marcel Ciolacu dorește alianță PSD-PNL pe termen lung: ”Suntem condamnați împreună să continuăm”

Premierul spune că o continuare a alianței PSD-PNL pe mai mulți ani este necesară pentru realizarea proiectului pentru România.
22.03.2024 | 16:54
Marcel Ciolacu doreste alianta PSDPNL pe termen lung Suntem condamnati impreuna sa continuam
Marcel Ciolacu își dorește o alianță pe termen lung cu PNL Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a dat exemplu Germaniei, care a avut o alianță timp de 16 ani și a spus că epoca în care erau schimbați zeci de miniștri trebuie să apună în România.

Marcel Ciolacu dorește alianță PSD-PNL pe termen lung

Actuala coaliție de guvernare asigură stabilitatea politică a țării, este de părere primul-ministru, care a mai precizat că din cauza instabilității la guvernare, până la formarea coaliției nu au putut fi respectate toate promisiunile politice.

ADVERTISEMENT

”Acum vin alegerile locale, dar o spun fără nicio reținere. Din punctul meu de vedere suntem condamnați împreună să continuăm acest proiect pentru România.

Și vom vedea votul românilor în ceea ce privește alianța electorală pentru lista de europarlamentare și pe urmă ne vom strânge din nou într-o coaliție și cred că și mai determinați decât suntem acum să creăm o perspectivă.

ADVERTISEMENT

Perioada în care erau schimbați sute de miniștri, zeci de prim-miniștri trebuie să apună și în România. Trebuie să intrăm într-o logică.

Cred că Germania a avut cel mai longeviv – 16 ani a fost o alianță și 17 ani a fost același ministru al Transporturilor. Numai așa poți să dezvolți o țară, poți să-ți ții toate angajamentele.

ADVERTISEMENT

România şi-a asumat foarte multe lucruri şi o spun fără nicio reţinere: până să facem această coaliţie de guvernare, nu prea ne-am ţinut de cuvânt.

În momentul în care există colaborare, există bunăvoinţă, există determinare şi, mai ales, stabilitate politică, fiindcă să nu credeţi că se vor termina vreodată discuţiile între noi ca şi oameni politici, nu se vor termina niciodată”, a declarat Marcel Ciolacu

ADVERTISEMENT

În spațiul public circulau încă de acum o lună informații pe surse care spuneau că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, cu acordul lui Klaus Iohannis, își doresc un proiect de țară pe 10 ani care să includă un premier de la un partid și un președinte de la celălalt partid într-o rocadă de 4 sau 5 ani.

ADVERTISEMENT