News

Marcel Ciolacu, atac direct la Talpan: “Nu permit ambiții personale!”

Marcel Ciolacu a făcut vineri o serie de declaraţii în care l-a acuzat pe juristul CSA Steaua că blochează nejustificat accesul altor echipe pe stadionul din Ghencea.
21.07.2023 | 12:58
Marcel Ciolacu atac direct la Talpan Nu permit ambitii personale
Marcel Ciolacu a explicat de de a trimis Corpul de Control la CSA Steaua Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu s-a referit din nou vineri la situaţia stadionului Ghencea şi l-a atacat pe Florin Talpan, de la CSA Steaua, pentru înverşunarea de a nu permite închirierea arenei sportive altor echipe de fotbal, în mod special FCSB. Șeful Guvernului s-a lansat într-o serie de acuze la adresa acestuia.

Marcel Ciolacu explică de ce a trimis Corpul de Control la CSA Steaua

Marcel Ciolacu a mers vineri la Izvorani, unde a asistat la ceremonia dedicată sportivilor medaliaţi la competiţiile sportive internaţionale, respectiv Jocurile Europene şi Special Olympics.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie premierul a precizat că şi-ar dori ca şi în politică să existe criterii precum în sport, însă a făcut referiri şi la situaţia arenei din Ghencea, subiect de scandal mai ales în contextul în care sâmbătă seara se joacă derby-ul FCSB-Dinamo, în SuperLiga.

“Trebuie să înţelegem foarte bine, bazele sportive sunt ale statului român. Noi avem niște stadioane pe care le trebuie să le punem la dispoziția sportivilor, în funcție de performanță, nu de criterii personale (…) Nu poți să te exprimi la TV pe o bază a statului, construită din bani publici.

ADVERTISEMENT

Trebuie să avem bun simț cu toții și să întrăm într-o logică a performanței în sport, nu a ambițiilor personale. Nu am făcut acest lucru pentru FCSB sau pentru un anumit patron. Am făcut acest lucru pentru un principiu simplu: sportivii trebuie să joace pe un stadion.

 Nu cunosc dedesubturile, dar de aceea am trimis Corpul de Control, ca să avem răspunsuri la toate întrebările. Când tu n-ai nicio performanță sportivă și te implici din ambiții personale să blochezi accesul unor sportivi în baza sportivă, atunci lucrurile sunt în totală neregulă și nu voi permite așa ceva nimănui, nici lui Talpan și nici nimănui. Cred că am fost suficient de clar”, a declarat Marcel Ciolacu, referitor la situaţia stadionului Steaua.

ADVERTISEMENT

Anterior, FCSB a cerut acceptul pentru a juca derby-ul cu Dinamo, din etapa a 2-a din SuperLiga, pe arena din Ghencea, dar s-a lovit de refuzul conducerii CSA Steaua, situaţie care a degenerat într-un scandal, iar clubul patronat de Gigi Becali s-a reorientat către stadionul Arcul de Triumf.

Radu Popa, administratorul bazei pe care se va juca derby-ul de sâmbătă seara, a dat detalii de la negocieri în cea mai recentă ediție de FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

“Noi avem o asigurare pentru ruina edificiului, așa se numește în termeni juridici asiguratorii, în valoare de 250.000 de euro. Avem și noi asigurare. Normal, echipele prezintă poliță de asigurare. Și Dinamo, și FRF, și AFAN, acum FCSB. Dar avem o asigurare pe care juriștii noștri, avocații noștri, au gândit-o și au inserat-o în contract.

Plus alte clauze, cu evaluarea pagubelor, pentru că niciun asigurator nu asigură vandalismul. Vandalismul este suportat de organizator. În urma evaluării se face procesul predat de stadion la începutul meciului și al evenimentului și apoi se face procesul verbal de predare cu daunele pe care le constatăm împreună, comisia noastră cu comisia organizatorului”, a spus acesta.

Marcel Ciolacu declaraţii dure la adresa lui Talpan

ADVERTISEMENT