News

Suporteri dinamovişti interzişi pe stadion, înaintea derby-ului cu FCSB. Anunţul poliţiei în ajunul meciului din SuperLiga

Incidentele de la derby-ul CSA Steaua-Dinamo, jucat în primăvară în Ghencea, au consecinţe şi asupra meciurilor pe "câinii" le joacă în SuperLiga.
21.07.2023 | 12:00
Suporteri dinamovisti interzisi pe stadion inaintea derbyului cu FCSB Anuntul politiei in ajunul meciului din SuperLiga
În luna aprilie fanii lui Dinamo au incendiat scaune în Peluza Nord a arenei din Ghencea Foto: Inquam Photos / Vali Marin
ADVERTISEMENT

Tensiunile din jurul derby-ului FCSB-Dinamo, programat sâmbătă în etapa a doua din SuperLiga sunt amplificate acum şi la nivel social, nu numai administrativ. După ce CSA Steaua a refuzat să permită disputarea meciului în Ghencea, poliţia a intervenit şi ea şi a anunţat vineri că nouă suporteri au primit interdicţie pentru 60 de zile de a mai asista la competiţii sportive, pentru acte de huliganism comise la un derby anterior jucat de dinamovişti.

Nouă fani ai “câinilor”, interzişi pe stadion

Partida în urma căreia s-au decis sancţiunile împotriva fanilor turbulenţi s-a jucat pe 18 aprilie 2023, pe stadionul Ghencea, între CSA Steaua şi Dinamo. La finalul derby-ului câştigat cu 2-0 de “roş-albaştri”, suporterii “câinilor” au vandalizat Peluza Nord a arenei, dând foc mai multor scaune.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 500 de scaune au căzut pradă furiei necontrolate a fanilor dinamovişti, pagubele estimate ridicându-se la 15.000 de euro. Jandarmeria a intervenit şi a aplicat mai multe sancţiuni şi a întocmit 14 acte de sesizare pe care le-a înaintat spre soluţionare.

Vineri, poliţia a anunţat că au fost puse în aplicare zece mandate de aducere, în municipiul București și județele Ilfov, Călărași și Dâmbovița, emise pe numele unor persoane față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

ADVERTISEMENT

“La data de 18 aprilie 2023, la finalul unei competiții sportive, care s-a desfășurat pe un stadion din Sectorul 6, mai multe persoane, membri ai unei galerii de suporteri, aflate în zona destinată oaspeților, ar fi provocat distrugeri prin incendierea scaunelor și prin întreținerea focului produs, acțiuni prin care au creat indignare în rândul celorlalți participanți la eveniment, tulburând, astfel, ordinea și liniștea publică.

În urma unui complex de activități, au fost identificați zece bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani, bănuiți de comiterea faptelor. La data de 19 iulie 2023, în urma punerii în aplicare a mandatelor de aducere, persoanele în cauză au fost depistate și conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale”, se arată în comunicatul Poliţiei.

ADVERTISEMENT

În continuare se arată şi sancţiunile care au fost dispuse, pentru nouă dintre ei fiind interzisă prezenţa la manifestări sportive, implicit la derby-ul FCSB-Dinamo, din SuperLigă, programat sâmbătă, pe stadionul Arcul de Triumf (ora 21.30).

“A fost pusă în mișcare acțiunea penală față de cei în cauză și au fost prezentați în fața magistraților, pentru 9 dintre aceștia fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile și interzicerea participării la manifestări sportive.

ADVERTISEMENT

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere”, au mai transmis poliţiştii.

Horia Ivanovici, anunț la Fanatik SuperLiga: „Zece mandate de aducere într-un dosar de tulburare a ordinii și liniștii publice și distrugere”

În urma actelor de vandalism, care au avut loc la derby-ul din luna aprilie dintre CSA Steaua și Dinamo, 2-0, când suporterii „câinilor” au dat foc la peluză, Poliția Capitalei a anunțat că au fost aplicate zece mandate de aducere într-un dosar de tulburare a ordinii și liniștii publice și distrugere.

Informația a fost anunțată de Horia Ivanovici în ediția de vineri, 21 iulie, a emisiunii FANATIK SUPERLIGA. „O informație de ultimă oră de pe site-ul FANATIK.RO. Anunț al Poliției Capitale, anunț oficial printr-un comunicat de presă, 10 mandate de aducere într-un dosar de tulburare a ordinii și liniștii publice și distrugere. E vorba de un grup infracțional și este legat de un eveniment sportiv”, a dezvăluit Horia Ivanovici.

Suporteri dinamoviști, interziși pe stadion înainte de FCSB - Dinamo

ADVERTISEMENT