News

Marcel Ciolacu, în prima şedinţă de Guvern din 2024: “Să ne asigurăm că-i păstrăm pe medicii rezidenți în țară”. Ce spune premierul despre pensiile majorate

Premierul Marcel Ciolacu vrea să rezolve problema medicilor rezidenți care ar putea părăsi țara după promovarea examenului din cauza blocării posturilor.
04.01.2024 | 14:37
Marcel Ciolacu in prima sedinta de Guvern din 2024 Sa ne asiguram cai pastram pe medicii rezidenti in tara Ce spune premierul despre pensiile majorate
Premierul vrea o soluționare rapidă a problemei medicilor rezidenți Sursa foto: Facebook Guvernul României
ADVERTISEMENT

La începutul ședinței de guvern de joi Marcel Ciolacu a cerut miniștrilor actualizarea listelor cu posturi vacante și întocmirea unui memorandum de scoatere la concurs a acestora.

Marcel Ciolacu, în prima ședință de Guvern din 2024

Premierul a precizat că 4.500 de medici, care au promovat examenul de specialitate la finalul anului trecut și în care statul a investit sute de milioane de euro, trebuie păstrați în țară.

ADVERTISEMENT

”Tot ca o prioritate în acest început de an, vreau să rezolvăm rapid problema medicilor rezidenți, care au promovat examenul de specialitate la sfârșitul anului trecut.

Sunt aproximativ 4.500 de medici în care statul român a investit sute de milioane de euro și trebuie să ne asigurăm că îi păstrăm în țară.

ADVERTISEMENT

De aceea, în perioada imediat următoare Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării trebuie să actualizeze listele cu posturi vacante și să vină în guvern cu un memorandum de scoatere la concurs a acestora.

Rog de asemenea și Ministerul Finanțelor să coopereze pentru ca acest lucru să se întâmple rapid”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Premierul a mai spus că, deși 2024 este an electoral, îndeplinirea angajamentelor față de români, primul dintre acestea fiind către pensionari, care urmează să primească, începând de vineri, pensiile majorate.

“Chiar dacă avem în faţă un an electoral deosebit de important, mi-aş dori să nu promitem nimic din ceea ce nu putem să îndeplinim. Trebuie să continuăm să punem România şi românii pe primul loc în toate deciziile noastre.

ADVERTISEMENT

Primul angajament din acest an va fi către pensionari. De mâine (vineri n.r.) va începe plata pensiilor majorate cu 13,8%. De asemenea, pentru cei care încasează pensia în card, acest lucru se va întâmpla în zilele următoare”, a declarat premierul Ciolacu.

El a adăugat că este prima majorare a pensiilor din acest an, iar din luna septembrie urmează recalcularea, “care va face dreptate pentru milioane de pensionari”.

ADVERTISEMENT