News

Marcel Ciolacu, în război cu evazioniștii: „Voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate de peste tot!”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, marți, că limitele actuale de cash vor fi menținute. Însă, vor exista două excepții.
07.11.2023 | 12:33
Marcel Ciolacu in razboi cu evazionistii Voi veni peste voi Voi veni si va voi scoate din vami va voi scoate de peste tot
Marcel Ciolacu, în război cu evazioniștii. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, în război cu evazioniștii. Premierul a vorbit, marți, despre limitarea plăților cash, precizând că vor fi menținute limitele pentru persoanele fizice și juridice. Însă, vor exista două excepții.

Marcel Ciolacu, în război cu evazioniștii

Premierul a anunțat că în prima ședință a Executivului vor fi revizuite prevederile referitoare la plățile cash. Potrivit acestuia, cele două excepții se referă la plafonul de casă, care va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei pe zi.

ADVERTISEMENT

Ciolacu spune că a discutat cu micii întreprinzători și cu reprezentanți ai sistemului bancare înainte de a lua această decizie. „Mi-au spus anumite lucruri de bun simț legate de măsurile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor legate de cash. Acești oameni nu sunt evazioniști, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această țară!”, a precizat premierul.

Șeful Guvernului spune că este obligația sa să intervină atunci când „lucrurile o iau într-o direcție greșită”. Prin urmare, a ascultat opinia mediului de afaceri, dar și a instituțiilor bancare din România.

ADVERTISEMENT

„Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi”, a scris premierul într-un mesaj postat pe Facebook.

Mesaj dur pentru evazioniști

De altfel, premierul Marcel Ciolacu a ținut să transmită un mesaj dur pentru evazioniști. El susține că a început războiul cu această categorie de persoane, specificând că „nu vor scăpa” și „îi va scoate din vămi”.

ADVERTISEMENT

„Am însă un mesaj pentru evazioniștii care au profitat de această discuție din spațiul public: voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi”, susține prim-ministrul.

Vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început războiul cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa!”, a adăugat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Limitarea plăților cash ar trebui introdusă din 11 noiembrie, atât în cazul persoanelor fizice, cât și în cazul companiilor, chiar și până la 1.000 de lei. Noua măsură a stârnit un val de reacții din partea românilor.

ADVERTISEMENT