News

Marcel Ciolacu își dorește unirea României cu Republica Moldova: ”Nu poți lăsa o țară pradă iar Rusiei”

De Ziua Națională a României, Marcel Ciolacu a declarat că și-ar dori o unire a țării noastre cu Republica Moldova. Liderul PSD a scos în evidență problemele de peste Prut.
02.12.2022 | 08:54
Marcel Ciolacu isi doreste unirea Romaniei cu Republica Moldova Nu poti lasa o tara prada iar Rusiei
Unirea României cu Republica Moldova, o dorință a lui Marcel Ciolacu. Sursa foto: psd.ro
ADVERTISEMENT

De Ziua Națională, Marcel Ciolacu a readus în discuție un subiect extrem de sensibil de pe cele două maluri ale Prutului.

Unirea României cu Republica Moldova, o dorință a lui Marcel Ciolacu: ”Foarte mulți români își doresc asta”

Președintele PSD a spus, joi seară, că şi-ar dori ca România să se unească cu Republica Moldova. Acesta a subliniat că asta ar fi calea mai scurtă pentru ca statul vecin să intre în Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Ciolacu, în acest moment, Republica Moldova este statul cel mai afectat de agresiunea Moscovei din Ucraina.

Politicianul de la București se teme că, lăsat fără ajutor, Chișinăul va reintra în sfera de influență a Rusiei.

ADVERTISEMENT

În consecință, concluzia lui Marcel Ciolacu este că o variantă rapidă ca Republica Moldova să scape de toate problemele este o unire cu România.

”Cel mai vulnerabil stat la conflictul total nejustificat de pe teritoriul Ucrainei este Republica Moldova. Trebuie să ne hotărâm – lăsăm Republica Moldova să se întoarcă sub influenţa sovietică, mai devreme sau mai târziu?

ADVERTISEMENT

Intrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova va dura 10 ani de zile cel puţin. Sau ai varianta mai scurtă în care România se uneşte cu Republica Moldova şi Republica Moldova cu România. Eu mi-aş dori varianta mai scurtă ca România să se unească cu Republica Moldova.

Nu poţi să laşi o ţară pradă din nou Rusiei”, a spus liderul social-democrat, la România TV.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu: ”Foarte mulţi români doresc unirea cu Republica Moldova”

Marcel Ciolacu mai spune că, la ora actuală, mulți cetățeni români și-ar dori ca cele două state vorbitoare de aceeași limbă să se unească.

Un prim pas către unire ar fi un referendum popular organizat în România și Republica Moldova, mai spune politicianul român.

”Destinul românilor din Republica Moldova trebuie să fie acelaşi ca şi al românilor din România- UE şi NATO.

Am înţeles că în acest moment foarte mulţi români doresc unirea cu Republica Moldova. Categoric trebuie referendum în ambele state. Adică trebuie un parcurs normal, nu se mai fac uniri cu arma în mână”, a mai punctat Marcel Ciolacu, la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT