News

Marcel Ciolacu, mesaj după amendarea președintelui Klaus Iohannis. Ce îi cere liderul PSD

20.05.2020 | 16:13
Marcel Ciolacu mesaj dupa amendarea presedintelui Klaus Iohannis Ce ii cere liderul PSD
ADVERTISEMENT

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a avut un mesaj tranșant după ce CNCD a decis amendarea președintelui Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu, mesaj după amendarea președintelui Klaus Iohannis

Într-un mesaj postat pe contul de Facebook după ce CNCD l-a amendat pe Klaus Iohanis cu 5.000 de lei, Marcel Ciolacu i-a cerut președintelui să-și ceară scuze public pentru afirmațiile făcute.

ADVERTISEMENT

”Președintele Iohannis are obligația de a-și cere public scuze și de a promite românilor că nu va mai încerca să-și țină partidul în viață cu teme nedemne pentru un președinte european”, a scris Ciolacu.

https://www.facebook.com/CiolacuMarcel/photos/a.1396004673758310/4498587243500022/?type=3&theater

ADVERTISEMENT

Liderul social-democraților consideră că sancționarea reprezintă un gest necesar, deși el este doar unul simbolic. Ciolacu mai spune că răul pe care Iohannis l-a făcut prin discreditarea funcției prezidențiale rămâne imens.

”A făcut România de râs în toate cancelariile europene!”

”Președintele ar fi trebuit să știe că, în Europa sec. XXI, nu mai poate veni cu asemenea petarde grosolane în spațiul public. A făcut România de râs în toate cancelariile europene!”, notează președintele PSD.

ADVERTISEMENT

În final, Marcel Ciolacu îi transmite președintelui Klaus Iohannis că că prioritățile românilor sunt altele și ar trebui să înțeleagă chiar și el acest lucru.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost amendat de CNCD cu suma de 5.000 de lei pentru declarațiile în care acuza PSD că face jocurile UDMR pentru autonomia Ținutului Secuiesc. În schimb, Klaus Iohannis a anunțat că va contesta la instanţa competentă decizia CNCD, considerând că hotărârea este una politică.

ADVERTISEMENT

Președintele a avut o reacție dură la adresa PSD, după ce proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților. Klaus Iohannis a spus că PSD vrea să dea Ardealul ungurilor.

Între timp, Klaus Iohannis a trimis la reexaminare în Parlament Legea educației fiind nemulțumit de modificarea definiţiei fenomenului de bullying şi reclamă că noua definiţie nu este suficient de cuprinzătoare.

ADVERTISEMENT