News

Marcel Ciolacu, mesaj fără ocolișuri: ”Nu sunt de acord cu căsătoriile între persoane de același sex”

16.03.2021 | 21:34
Marcel Ciolacu mesaj fara ocolisuri Nu sunt de acord cu casatoriile intre persoane de acelasi sex
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a transmis clar și fără ocolișuri că nu sunt de acord cu căsătoriile între persoane de același sex, nici cu parteneriatele civile.

Liderul social democraților este împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Totuși, europarlamentarii PSD au votat săptămâna trecută în Parlamentul European o propunere de rezoluție prin care UE este declarată zonă de libertate pentru persoanele din comunitatea LGBT.

ADVERTISEMENT

“Este o rezoluție care privește întreaga Europă. Nu este o lege care se impune în interiorul României. Vă repet, eu respect tradițiile și specificul României. România este o țară creștină și, mai explicit, eu nu sunt de acord cu căsătoriile între persoane de același sex”, a explicat șeful PSD, într-un interviu pentru G4media.

Marcel Ciolacu: ”Cred că așa cum este România în acest moment este suficient”

Liderul PSD a spus că nu este de acord în acest moment nici cu parteriatul civil între persoanele de același sex. ”Cred că așa cum este România în acest moment este suficient”, a spus Ciolacu.

ADVERTISEMENT

În legătură cu rezoluţia votată în Parlamentul European, Marcel Ciolacu a explicat că aceea este o ”rezoluție generică” votată la Bruxelles.

”Nu a fost o directivă de aplicare pe teritoriul României”, a spus șeful social democraților.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu nu este de acord cu căsătoriile între persoane de același sex

“În acel pachet erau toate minoritățile, da? Eu nu pot să le cer colegilor mei să voteze împotrivă la ceea ce s-a discutat în grupul socialist. Aceea a fost hotărârea, eu v-am spus ce hotărâre am eu în interiorul României. Acea decizie la Bruxelles nu a fost o directivă.

Repet, ceea ce s-a votat la Bruxelles a fost o rezoluție generică. Nu a fost o directivă de aplicare pe teritoriul României.  Este normal să respectăm minoritățile și drepturile lor, dar asta nu înseamnă că mă obligi pe mine …sau anumite minorități să aibă drepturi mai multe decât…da?

ADVERTISEMENT

Sunt teme sociale, salariul minim european, egalitatea între bărbați și femei, natalitatea, sunt teme tot social-democrate”, a mai explicat Ciolacu, conform știripesurse.

ADVERTISEMENT