News

Marcel Ciolacu, nemulțumit de rezultatele la testele PISA şi de creşterea preţului la gaze. Premierul cere măsuri ferme de la miniştrii Deca şi Burduja

Marcel Ciolacu a avut mai multe solicitări, vineri, 8 decembrie, în ședința de Guvern. Vizați sunt miniştrii Deca şi Burduja.
08.12.2023 | 12:34
Marcel Ciolacu nemultumit de rezultatele la testele PISA si de cresterea pretului la gaze Premierul cere masuri ferme de la ministrii Deca si Burduja
Marcel Ciolacu, despre rezultatele la PISA și prețul la gaze. Foto gov.ro
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu spune că este nemulțumit privind rezultatele la testele PISA, dar și de creșterea prețului la gaze. Întors recent din vizita de lucru efectuată în SUA, premierul a avut mai multe cerințe, vineri, în ședința de Guvern.

Marcel Ciolacu, despre rezultatele la testele PISA și prețul la gaze

Șeful Executivului i-a solicitat ministrului Educaţiei, Ligia Deca, să fie introduse anumite soluții în vederea creșterii performanței în învățământ. Declarația vine în contextul în care Ministerul Educației va primi cea mai mare alocare bugetară din istorie.

ADVERTISEMENT

Premierul precizează că vrea să existe anumite criterii în funcție de care se vor face creșterile salariale pentru profesori. Cererea premierului vine după rezultatele dezastruoase la testele PISA (Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor).

”După rezultatele României la testele PISA, îi cer doamnei ministru Deca să vină cu soluţii privind criteriile de performanţă în învăţământ. Orice cheltuială trebuie însoţită şi de o reformă şi să aibă ca rezultat performanţa!

ADVERTISEMENT

Nu ne putem aştepta ca, doar mărind salariile, să se întâmple o minune! Pentru că nu se va întâmpla! Aşadar, trebuie introduse criterii de perfomanţă în funcţie de care salariile vor creşte!”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

Prețul gazelor a crescut în România, în timp ce în Europa a scăzut

Totodată, premierul a avut o rugăminte și pentru ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Marcel Ciolacu spune că prețurile la gaze au crescut fără o justificare, deși în restul Europei s-au micșorat.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, liderul Guvernului i-a cerut ministrului Burduja să fie făcute verificări. În plus, a punctat că speră ca și Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) să se sesizeze.

„Îi cer domnului ministru al Energiei, Sebastian Burduja, să se uite cu atenție la ceea ce se întâmplă în privința prețului la gaze. Am văzut că au apărut situații de furnizori care au crescut nefundamentat prețurile, de vreme ce în toată Europa acestea au scăzut.

ADVERTISEMENT

E drept că nu se resimt în facturile populației, unde există plafonare, dar aceste firme vin apoi la stat ca să le decontăm noi diferența față de prețul plafonat”, a adăugat premierul.

ADVERTISEMENT