News

Marcel Ciolacu, prima reacţie după explozia de pe şantierul Autostrăzii Moldovei: “A fost un accident de muncă”

Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri o primă reacţie legată de explozia de la Călimeşti, în urma căreia patru muncitori au murit, iar cinci au fost răniţi.
22.09.2023 | 18:06
Marcel Ciolacu prima reactie dupa explozia de pe santierul Autostrazii Moldovei A fost un accident de munca
Explozia de pe şantierul Autostrăzii Moldovei a curmat patru vieţi Foto Hepta, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aflat la Buzău la sfârşitul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu a susţinut vineri o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost rugat să comenteze tragedia din Vrancea, unde patru oameni au murit și cinci au fost răniți după o explozie produsă pe şantierul Autostrăzii Moldovei.

CNAIR şi Transgaz se contrazic în continuare

Şeful Guvernului s-a abţinut să dea verdicte, argumentând că este un accident de muncă, iar procuratura a intrat pe fir în acest caz, urmând ca în cel mai scurt timp să fie întocmit un raport al celor întâmplate.

ADVERTISEMENT

“Este un accident de muncă. A intrat procuratura. Toată lumea face o anchetă amplă şi aşteptăm raportul foarte clar. Multe firme au cu statul român. Repet, este un accident de muncă. Sunt ferm convins că Ministerul Transporturilor a stat de vorbă, fiindcă sunt încă sub contract, dar să aşteptăm răspunsul de la autorităţi şi ancheta propriu-zisă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Totuşi, premierul a ridicat apoi problema proiectării autostrăzii pe deasupra unei conducte atât de importante cum este aceea care a fost spartă miercuri noaptea şi care a provocat explzia catastrofală.

ADVERTISEMENT

“Haideţi să vedem ce s-a întâmplat cu adevărat. Eu aş pleca de la proiectare. Deci s-a proiectat peste magistrala de gaze a lui Transgaz, de când ştiţi că aveau loc şi înlocuiri ale magistralei.

Nu este singurul loc unde se întâmplă aşa ceva. Haideţi să aşteptăm ancheta şi sunt ferm convins că vom afla cu toţii adevărul. Oricum condoleanţe familiilor şi e un moment neplăcut”, a mai spus Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Anterior, în cursul zilei de joi, reprezentanţii Transgaz tranmiseseră că incidentul a avut loc din cauza faptului că execuntantul lucrărilor nu a respectat prevederile avizului de amplasament. În plus, a tranmis că acesta nu deţine “avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”.

Pe de altă parte, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a precizat că documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire pe şantierul lotului 1 al Autostrăzii Focşani-Bacău, unde a avut loc explozia, a fost realizată pe baza tuturor avizelor necesare, obţinute inclusiv de la Transgaz.

ADVERTISEMENT

“Antreprenorul, prin subcontractantul de specialitate, a depus la Transgaz Documentaţia Tehnică necesară relocării efective a conductei de gaz care intersectează autostrada. Din informaţiile pe care le avem pânâ la această oră, Antreprenorul Spedition UMB nu efectua lucrări de relocare a reţelei de gaz, ci doar lucrări de îmbunătăţire a terenului de fundare a corpului autostrăzii”, a transmis CNAIR.

ADVERTISEMENT
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții...
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții a pilotului de F1
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Trei zodii care pierd bani în decembrie. Ratează o șansă unică de câștig
Trei zodii care pierd bani în decembrie. Ratează o șansă unică de câștig
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română