News

Marcel Ciolacu, primul invitat al emisiunii Florin Călinescu Show: ”Iohannis m-a rugat să îl dau pe Cîțu jos”

Florin Călinescu Show a debutat cu Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, aflat în fotoliul invitatului.
19.10.2021 | 20:40
Marcel Ciolacu primul invitat al emisiunii Florin Calinescu Show Iohannis ma rugat sa il dau pe Citu jos
Marcel Ciolacu, primul invitat la Florin Călinescu Show: ”Iohannis m-a rugat să îl dau pe Cîțu jos”. Sursa foto: hepta.ro, fotomontaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Florin Călinescu a revenit la televizor în cadrul unui now show găzduit pe Prima TV.

Fostul moderator al emisiunii Chestiunea Zilei, care a ținut publicul aproape de micile ecrane acum ceva mai bine de două decenii, s-a întors într-un nou talk-show, unde vor veni diverse figuri importante din România.

Primul său invitat din emisiune este Marcel Ciolacu, alături de care Călinescu a discutat timp de o oră pe diverse teme. Așa cum era firesc, discuția a început cu subiectul pandemiei, cel mai stringent de la momentul actual

ADVERTISEMENT

Dacă era acum la putere, Ciolacu spune că ar fi fost mai aspru în ceea ce privește măsurile restrictive. ”Cum poate să fie posibil să ajungem la valul patru și tu să nu ai medicamente în spitale, să faci congrese cu 5.000 de oameni, concerte cu 75.000 de oameni și apoi să le spui oamenilor că trebuie să stea în casă? E vorba de o dublă măsură care creează frustrare în rândul societății, iar oamenii ajung să nu mai respecte nimic.”

Liderul social-democrat a afirmat că ”nu există exemple de urmat, nu am avut capacitatea, ca oameni politici, toți, să scoatem în față exemple de urmat. Sperăm să nu dăm o tulpină nouă” – întrebat ce nume ar putea avea această nouă variantă de Covid-19, Marcel Ciolacu a răspuns scurt: ”tulpina Cîțu.”

ADVERTISEMENT

”Iohannis m-a rugat să îl dau pe Cîțu jos”, spune Ciolacu, contrastând cu ideea propusă de Florin Călinescu, anume că liderul PSD ar fi ”ghidonat” de către președinte. Continuând, acesta spune că anticipatele sunt varianta de lucru spre care se orientează PSD.

Marcel Ciolacu, întrebat despre viitorul prezidențiabil al Partidului Social Democrat

”În acest moment, am mers pe această variantă, nu vedem cum s-ar putea rezolva altfel situația. Când intri în politică, intri și cu bune și cu rele – listele rămân nemodificate”, afirmă președintele, referindu-se la situația eventualilor parlamentari care ar putea fi nemulțumiți de eventuala părăsire a Senatului sau a Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Discuția s-a întrerupt brusc în momentul în care Florin Călinescu a remarcat o… ploșniță pe reverul președintelui PSD. A ținut să îl scape pe Marcel Ciolacu de aceasta cât mai rapid.

Ciolacu dă vina pe Iohannis, indirect, pentru creșterea prețului la pompă: ”Cum spune dl. Iohannis, statul a eșuat, nu poate să oprească acest preț speculativ la carburant – trebuie să iei măsuri, plafonezi prețurile, 6 luni sau 1 an. A făcut-o Spania. Haideți să nu mai inventăm apa caldă.”

ADVERTISEMENT

Florin Călinescu a dorit să afle cine este viitorul prezidențiabil al PSD, însă n-a primit un răspuns concret: ”Nu am avut o abordare, un nume”, spune liderul social-democrat, care evită să se mai propună pe el însuși, din postura de șef al partidului.

”Cred că președintele partidului radicalizează cel mai mult – dacă de 20 de ani nu funcționează, cum poți să te aștepți să ai alt efect cu aceeași măsură? Fiecare primar, autoritate locală, pentru că de acolo vine forța partidului social democrat, va da un vot privind persoana care ar putea fi viitorul candidat”a mai arătat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT