News

Marcel Ciolacu s-a plimbat cu metroul prin București: ”Sper să plec cu trenul la mare”

Premierul Marcel Ciolacu a mers cu metroul până la Ministerul Transporturilor, unde avea o întâlnire cu ministrul Sorin Grindeanu, un alt membru important din PSD.
20.06.2023 | 11:20
Marcel Ciolacu sa plimbat cu metroul prin Bucuresti Sper sa plec cu trenul la mare
Marcel Ciolacu s-a plimbat cu metroul. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a dezvăluit că a vrut să-și cumpere bilet ”cu telefonul”, însă nu a funcționat. Mai mult, liderul PSD a anunțat că vrea să plece la mare cu Sorin Grindeanu, de data aceasta cu trenul. Ciolacu a dezvăluit că folosește des mijloacele de transport în comun, însă totul a devenit ”mai interesant, datorită sau din cauza funcției”.

Marcel Ciolacu s-a plimbat cu metroul prin București

”Nu e prima oară când merg cu metroul. E adevărat, acum a devenit mai interesant, din cauză sau datorită funcţiei, cum vreţi să alegeţi. Am încercat să plătesc şi cu telefonul, am văzut mesaj de la bancă., nu ştiu de ce nu a funcţionat, dar aveam cumpărate două călătorii. Înseamnă că cel puţin încă o călătorie o mai am”, a transmis şeful Executivului, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a insistat că nu e vorba de PR, ci o simplă stare de normalitate, în care liderii politici ai țării coboară în stradă și se amestecă cu oamenii de rând. ”Sper să plec şi cu domnul Grindeanu cu trenul la mare. Este normală abordarea, nu este una de imagine, de PR, cum se spune, e chiar una de normalitate”, a completat Ciolacu.

În urmă cu un an, actualul ministru al transporturilor Sorin Grindeanu avea o altfel viziune față de șeful său Marcel Ciolacu. Atunci, Grindeanu insista că nu vede de ce ar fi nevoit să călătorească cu metroul, lucru pe care nu l-a făcut de ani de zile. Asta, pentru că ”ranga nu ține loc de management”.

ADVERTISEMENT

O trimitere la fostul ministru Cătălin Drulă care a folosit în fața presei o rangă pentru a demola construcțiile ”ilegale” din zona metroului bucureștean. ”Nu am mers de ani buni cu metroul. N-am folosit și nu folosesc acest mijloc de transport în comun. Eu sunt pe post de milițian sau polițist, ca ministru? Să vină instanța să decidă într-o formă sau alta.

Curățarea gheretelor a fost o acțiune de imagine și așa au rămas. Din păcate, unii predecesori de-ai mei s-au ocupat doar de aceste lucruri. Dacă se apucau de lucruri în mod corect, poate aveam buget anul trecut la Metrorex în loc de rangă sau poate se plăteau facturile pentru care astăzi bucureștenii au acest disconfort. Ranga nu ține loc de a fi bun manager. A fost un show, un spectacol, nu a fost finalizată acțiunea. Toți cei care fac lucruri ilegale trebuie să plătească. Nu există nuanțe”, declara Sorin Grindeanu.

ADVERTISEMENT

Situația de la Metrorex părea critică atunci, lipsa unui management performant riscând să aducă Metrorexul în faliment. Cu toate acestea, Sorin Grindeanu s-a angajat să salveze această companie, iar acum angajații îl răsplătesc pregătind o nouă grevă prin care cer lucruri considerate absurde de unii, cum ar fi pachete de sănătate privată.

”Metrorex are de ani buni un contract de mentenanță pentru garniturile de tren cu o companie foarte mare la nivel mondial. Facturile pentru această mentenanță nu au fost plătite. De exemplu, la sfârșitul anului trecut facturile neplătite de către Metrorex către această companie erau de aproximativ 200 de milioane de lei. Despre asta vorbim. Anul trecut nu s-a plătit aproape deloc către mentenanță. Venim acum și plătim din urmă facturile din urmă pe care niște domni nu le-au plătit.

ADVERTISEMENT

În 2021 cred că este singurul an de după Revoluție când Metrorex nu a avut, în marea profesionalizare din 2021, n-a avut bugetul aprobat. Așa ceva intră în anale. Este responsabilitatea celor care au conduși Metrorexul și Ministerul Transporturilor. În acest moment mă interesează două componente. Pe de o parte, disconfortul pe care îl au bucureștenii cauzat de ce vă spuneam mai devreme”, transmitea atunci Grindeanu.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie....
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf....
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
O nouă televiziune în România. A început să emită
O nouă televiziune în România. A început să emită
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit...
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit le va cere iertare în genunchi