News

Marcel Ciolacu și Guvernul, promisiuni pentru profesori: ”Am găsit soluții pe care le vom pune în aplicare în cel mai scurt timp”

După o întâlnire cu sindicatele din educație, Marcel Ciolacu și Guvernul vin cu promisiuni pentru profesori. Ce soluții au găsit cei din Executiv.
23.10.2023 | 16:32
Marcel Ciolacu si Guvernul promisiuni pentru profesori Am gasit solutii pe care le vom pune in aplicare in cel mai scurt timp
Marcel Ciolacu, întâlnire cu sindicatele care îi reprezintă pe profesori: ”Am găsit soluțiile pentru eliminarea inechităților salariale”. Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a avut, luni, consultări cu sindicatele care îi reprezintă pe profesori. Ce soluții au găsit autoritățile pentru a satisface pretențiile salariale ale colectivului didactic.

Marcel Ciolacu, întâlnire cu sindicatele care îi reprezintă pe profesori: ”Am găsit soluțiile pentru eliminarea inechităților salariale”

La finalul săptămânii trecute, profesorii au amenințat că vor reacționa dacă nu își vor primi salariile la timp. Avertismentul a venit de la liderul Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”.

ADVERTISEMENT

Marius Nistor confirma public că există îngrijorări că salariile profesorilor ar putea să nu fie plătite la timp din cauza deficitului la bugetul Educației. La fel era și cu bursele pentru elevi.

Între timp, lucrurile par a se așeza. Luni, 23 octombrie, la Palatul Victoria, Marcel Ciolacu i-a primit pe liderii sindicatelor din Educație. Au avut loc consultări asupra aspectelor legate de salarizarea din sistemul de învățământ și de buna funcționare a procesului educațional.

ADVERTISEMENT

Discuțiile au fost extrem de productive, cel puțin asta spune șeful Guvernului. Marcel Ciolacu a afirmat, după eveniment, că împreună cu sindicaliștii au găsit soluțiile pentru eliminarea inechităților salariale din educație. Ele vor fi puse în aplicare în cât mai scurt timp.

Guvernul rămâne un interlocutor onest al partenerilor sociali. Împreună am găsit soluțiile pentru eliminarea inechităților salariale. Le vom pune în aplicare în cât mai scurt timp.

ADVERTISEMENT

Dialogul nostru rămâne deschis pentru a găsi cele mai bune soluții în ceea ce privește salarizarea, raportate la situația economică și la angajamentele asumate de Guvern”, a afirmat premierul Ciolacu, conform site-ului Guvernului.

Premierul Ciolacu, garanții pentru profesori și elevi privind salariile și bursele

Conform aceluiași comunicat mai aflăm că premierul i-a asigurat pe profesori că la nivelul Guvernului sunt stabilite măsuri clare pentru asigurarea finanțării necesare desfășurării în bune condiții a procesului de învățământ.

ADVERTISEMENT

Vorbim de plata la timp a salariilor cadrelor didactice și personalului auxiliar așa cum au fost majorate prin OUG 57/2023, precum și pentru plata burselor pentru elevi și a decontării navetei.

Reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor din educație vor continua consultările atât în ceea ce privește aspectele legate de salarizarea din acest domeniu, precum și pentru susținerea proiectelor de investiții derulate prin Programul Național de Redresare și Reziliență, destinate îmbunătățirii condițiilor și dotării unităților de învățământ”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT