News

Încă un record de cazuri în Marea Britanie. Peste 88.000 de infectări în ultimele 24 de ore

Pentru a doua zi consecutiv, Marea Britanie a anunțat un record de cazuri de Covid-19. În ultimele 24 de ore, peste 88.000 de cetățeni din Regat au fost depistați pozitiv.
16.12.2021 | 23:59
Inca un record de cazuri in Marea Britanie Peste 88000 de infectari in ultimele 24 de ore
ADVERTISEMENT

După cele 78.610 cazuri de miercuri, autoritățile sanitare din Marea Britanie au anunțat joi, 16 decembrie, încă un record de infectări în pandemie.

În ultimele 24 de ore, 88.376 de cetățeni din Regat au fost depistați pozitiv, cu aproape 10.000 mai mulți față de ziua precedentă.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie, record de infectări a doua zi consecutiv. Peste 88.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Conform celor de la Sky News, care prezintă date oficiale ale Guvernului, din totalul cazurilor raportate joi, 1.691 sunt cu varianta Omicron.

Numărul infectărilor cu această mutație în Marea Britanie a ajuns la totalul de 11.708. Primul caz de infectare cu Omicron a fost depistat în urmă cu 3 săptămâni.

ADVERTISEMENT

Încă de miercuri, experții sanitari din insulă au avertizat că, în contextul în care noua tulpină se răspândește mult mai rapid, în săptămânile viitoare se așteaptă ca recordurile să fie doborâte din nou.

Deocamdată, numărul deceselor se menține la un nivel destul de scăzut. În ultimele 24 de ore, autoritățile britanice au raportat 146 de victime din cauza Covid-19.

ADVERTISEMENT

În paralel, autoritățile estimează că și numărul spitalizărilor va crește considerabil în următoarea perioadă, punând din nou presiune pe sistemul sanitar.

Medicul șef al Marii Britanii, profesorul Chris Whitty, a spus că varianta Omicron ar putea crește ”incredibil de repede” în această perioadă.

ADVERTISEMENT

BBC scrie că Regina și-a anulat prânzul tradițional de dinainte de Crăciun, ca măsură de precauție, pe fondul extinderii variantei Omicron.

Record de doze ”booster” administrate în Marea Britanie în ultima zi

În contextul exploziei numărului de cazuri, britanicii continuă să se vaccineze în ritm accelerat.

Joi, un număr record de doze de rapel au fost administrate, potrivit Ministerului Sănătății de la Londra.

Alte 745.183 de persoane au primit doza 3, ceea ce ridică totalul la 25.477.345 de persoane imunizate cu schema completă plus booster.

Numărul internărilor cu Covid din Marea Britanie a rămas relativ constant în ultimele săptămâni: aproximativ 7.500 de pacienți. În zilele următoare se așteaptă ca acest total să crească pe măsură ce creșterea numărului de infecții se intensifică.

Profesorul Chris Whitty a mai spus că recordul de internări zilnice în spitalele Covid ar putea fi doborât în ​​săptămânile următoare.

De la debutul pandemiei până în prezent, circa 11 milioane de britanici s-au infectat cu Covid-19. Alți 146.937 de cetățeni din această țară au murit din cauza virusului.

ADVERTISEMENT