Sport

Marea surpriză pregătită de FCSB pentru derby-ul cu U Craiova! Ce jucător ar putea folosi Toni Petrea. Exclusiv

Veste importantă pentru FCSB! Vali Crețu (32 de ani) are șanse mari să fie apt pentru derby-ul cu Universitatea Craiova, după accidentarea suferită etapa trecută.
25.11.2021 | 17:43
Marea surpriza pregatita de FCSB pentru derbyul cu U Craiova Ce jucator ar putea folosi Toni Petrea Exclusiv
Toni Petrea
ADVERTISEMENT

Vali Crețu a fost transferat de FCSB, în vara lui 2019, de la Gaz Metan, pentru 125.000 de euro. Acesta mai are contract până în 2023 cu formația bucureșteană.

Vali Crețu, marea surpriză a FCSB-ului pentru derby-ul cu Universitatea Craiova

Duminică, FCSB a învins-o cu 3-1 pe FC Botoșani, în etapa a 16-a din Liga 1. Vali Crețu a fost integralist, deși a suferit o accidentare la coapsă. Următoarea zi, Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a anunțat că Vali Crețu a efectuat o radiografie, care a relevat faptul că fundașul bucureștenilor are ruptură musculară.

ADVERTISEMENT

„Vă spun ceva care o să vă şocheze. De prin minutul 70 ducea mâna la coapsă şi am tot strigat: «Vali, eşti bine?» «Sunt ok, sunt ok». Tackling-ul lui e spre finalul partidei.

Azi (n.r. luni), medicul nostru i-a făcut o radiografie şi are o leziune fibrilară de dimensiuni mari. Are ruptură. Am câştigat meciul şi datorită faptului că Vali Creţu a demonstrat un spirit de sacrificiu…

ADVERTISEMENT

Niciodată nu am văzut în carieră un fotbalist care să joace cu ruptură. S-a mărit în timpul meciului, că a jucat. Se rup fibrele. Ăsta e Creţu. Şi-a spălat toate păcatele, fără să dea o declaraţie (n.r. – râde).

E ieşit din comun. Între minutele 70-75 am văzut când ducea mâna la şold. Am avut un jucător care a vrut să joace cu ruptură de ligamente”, a declarat Mihai Stoica, zilele trecute, la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Însă, FANATIK a aflat că Vali Crețu a fost supus marți unui RMN, care a oferit un rezultat îmbucurător pentru „roș-albaștri”. Mai exact, Crețu are doar un edem de mușchi, afecțiune care, în mod normal, ar trebui să se vindece în două-trei zile.

Astfel că fundașul „roș-albaștrilor” are șanse mari să fie în lot și chiar să evolueze din primul minut în derby-ul cu Universitatea Craiova, de duminică.

ADVERTISEMENT

Cine ar putea să-l înlocuiască pe Vali Crețu în Universitatea Craiova – FCSB

În cazul în care Vali Crețu nu va fi refăcut până duminică, locul acestuia ar putea fi luat de Denis Haruț în derby-ul cu Universitatea Craiova. Pe lângă Denis Haruț, care este fundaș dreapta de meserie, FCSB l-ar mai putea utiliza pe Ovidiu Popescu, care a mai evoluat pe acea poziție.

Partida Universitatea Craiova – FCSB este programată pentru duminică, la ora 20:30, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

În prezent, Universitatea Craiova se află pe locul 3 din Liga 1, cu 28 de puncte obținute după 16 meciuri jucate, iar FCSB se poziționează pe locul 2, cu 34 de puncte.

Duelul declarațiilor înainte de Universitatea Craiova – FCSB

Cu doar câteva zile înaintea derby-ului din Bănie, Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, și Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, și-au aruncat, reciproc, cuvinte dure în spațiul public.

Conflictul a pornit după partida dintre FCSB și FC Botoșani, din etapa trecută, când Sorin Cârțu a declarat că nu mai urmărește meciurile dintre cele două echipe, lăsând de înțeles că ar exista anumite legături ascunse între acestea. Ulterior, Mihai Stoica a venit cu o replică „acidă”, spunând că Sorin Cârțu în general nu urmărește partidele de fotbal, preferând să meargă la mall.

Nici Sorin Cârțu nu s-a lăsat mai prejos, ripostând cu un comentariu la fel de dur.

  • 750.000 de euro este cota lui Vali Crețu, conform transfermarkt.com

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 3,25 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT