Sport

Marele regret al Simonei Halep: „L-am supărat foarte tare. A fost un moment crucial pentru mine”

Simona Halep a făcut dezvăluiri despre cel mai mare regret al carierei. Dubla campioană de Grand Slam a vorbit despre un moment crucial din viața sa.
22.02.2024 | 13:35
Marele regret al Simonei Halep Lam suparat foarte tare A fost un moment crucial pentru mine
Simona Halep a povestit care este marele regret din cariera sa. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep a vorbit sincer despre cel mai mare regret al carierei. Jucătoarea de tenis, suspendată în prezent pentru dopaj, a explicat motivul pentru care fostul său antrenor Darren Cahill a luat decizia de a întrerupe colaborarea pentru o scurtă perioadă de timp. Totul a plecat de la atitudinea pe care românca a avut-o în timpul unui turneu.

Marele regret al Simonei Halep: „L-am supărat foarte tare. A fost un moment crucial pentru mine”

Darren Cahill este un nume care și-a pus amprenta pe cariera Simonei Halep. Antrenorul australian care îl pregătește în prezent pe Jannik Sinner, proaspăt campion la Australian Open, a fost alături de româncă la cele mai importante victorii din carieră, dar și în cele mai grele momente.

ADVERTISEMENT

Cu Darren Cahill în lojă, Simona Halep a cucerit titlul de la Roland Garros 2018 și a atins locul 1 în ierarhia WTA. Per total, Darren Cahill a antrenat-o pe Simona Halep timp de 6 ani, iar colaborarea a încetat definitiv în septembrie 2021.

Totuși, cei doi au rupt relația pentru o scurtă perioadă de timp în 2017, iar Simona Halep a povestit totul. Sportiva născută la Constanța l-a supărat extrem de tare pe fostul său antrenor. „S-a întâmplat în anul 2017, atunci când lucram cu Darren Cahill, un antrenor și un om grozav în același timp.

ADVERTISEMENT

Vreau să vorbesc despre acest moment care a fost crucial pentru mine. M-am comportat foarte urât la un turneu și până atunci nu acceptam că am nevoie de o persoană care să mă ajute să îmi țin în frâu aceste emoții.

„M-a părăsit și mi-a spus că nu mă va mai antrena”

La acel meci de la Miami am făcut lucruri urâte pe teren. Am fost foarte negativă cu mine însămi. Așa că el m-a părăsit, ca antrenor, și mi-a spus că dacă nu primesc ajutor de la această persoană, nu mă va mai antrena”, a spus Simona Halep în cadrul unui interviu pentru TopCourt.

ADVERTISEMENT

Darren Cahill a sfătuit-o pe Simona Halep la acea vreme să apeleze la un psiholog pentru a reuși să-și controleze emoțiile atât pe teren, cât și în afara acestuia.

În cele din urmă, fostul lider WTA a decis să-i facă pe plac lui Darren Cahill pentru a nu-l pierde definitiv. „Pentru mine a fost uriaș în acel moment și încă este, chiar dacă nu mai lucrăm împreună! A doua zi am sunat acea persoană și am început să lucrez cu ea.

ADVERTISEMENT

În două luni, a fost un record, am reușit să mă schimb, iar Darren a decis să se întoarcă. Acel șoc de a sta fără Darren, antrenorul în care aveam încredere, m-a ajutat să fac cel mai important pas în carieră”, a mai povestit Simona Halep.

ADVERTISEMENT