Sport

Darren Cahill, omul record! Fostul antrenor al Simonei Halep a obținut titluri de Grand Slam cu toți jucătorii săi

Darren Cahill a reușit o performanță extraordinară. Fostul tehnician al Simonei Halep a câştigat titluri de Grand Slam cu toţi jucătorii pe care i-a antrenat.
28.01.2024 | 17:26
Darren Cahill omul record Fostul antrenor al Simonei Halep a obtinut titluri de Grand Slam cu toti jucatorii sai
Darren Cahill, omul record! Fostul antrenor al Simonei Halep a obținut titluri de Grand Slam cu toți jucătorii săi.
ADVERTISEMENT

Jannik Sinner este noul campion de la Australian Open şi a reuşit să câştige primul turneu de Grand Slam din carieră. Italianul a reuşit să revină de la 0-2 la seturi cu Daniil Medvedev şi să îl învingă pe jucătorul rus, scor 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.

Darren Cahill, omul record! A obţinut turnee de Grand Slam cu Halep, Agassi, Hewitt şi Sinner

Iar unul dintre principalii factori ai succesului lui Sinner este Darren Cahill. Antrenorul australian a ajuns în echipa italianului în vara anului 2022, ceea ce a reprezentat un punct de cotitură în cariera lui Sinner.

ADVERTISEMENT

Un an şi jumătate mai târziu, italianul în vârstă de 22 de ani a obţinut primul titlu de Grand Slam din carieră. Acest succes încununează şi cariera lui Darren Cahill, care a câştigat trofee cu jucătorii pe care i-a antrenat full time.

Fie că vorbim de ere diferite sau cele două circuite: ATP sau WTA, jucătorii antrenaţi de Darren Cahill au ridicat trofee de Grand Slam, ceea ce demonstrează o versatilitate de invidiat pentru australian.

ADVERTISEMENT

Andre Agassi, Lleyton Hewitt, Jannik Sinner, respectiv Simona Halep, au câştigat turnee de Grand Slam sub conducerea lui Darren Cahill. În vârstă de 58 de ani, australianul rămâne unul dintre antrenorii de top din circuitul mondial.

Simona Halep - Darren Cahill, după Wimbledon 2019
Simona Halep – Darren Cahill, după Wimbledon 2019

Darren Cahill – Simona Halep, colaborare de 6 ani!

Mai mult, trei dintre aceşti jucători au urcat pe primul loc în lume sub comanda lui Cahill. Este vorba de Agassi, Hewitt şi Halep. Jannik Sinner pare să urmeze aceeaşi traiectorie. Este pe locul 4 ATP şi dacă va avea aceleaşi evoluţii, în acest an ameninţă locul ocupat de Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

Cea mai lungă perioadă de colaborare pentru Darren Cahill a fost cu Simona Halep. Cei doi au început să lucreze împreună în 2015, iar trei ani mai târziu, sportiva din Constanţa reuşea să câştige primul ei titlu de Grand Slam: Roland Garros 2018.

La finalul acelui an, Darren Cahill a întrerupt temporar colaborarea cu Simona Halep. Antrenorul a vrut să aibă un an sabatic pentru a petrece mai mult timp alături de copii săi. A fost alături de Simona Halep la Wimbledon 2019, acolo unde românca a reuşit să o învingă în finală pe Serena Williams.

ADVERTISEMENT

Ruptura s-a produs în 2021: “M-ai făcut o jucătoare de tenis mai bună și o persoană mai bună”

Cei doi au reluat oficial colaborarea din 2020, dar ruptura definitivă a intervenit în septembrie 2021. Simona Halep a publicat atunci un mesaj pe reţelele de socializare prin care i-a mulţumit australianului:

“După șase ani minunați în care am lucrat împreună, Darren și eu am decis că este timpul să punem capăt colaborării noastre. Îți mulțumesc, D, pentru tot, pentru că m-ai făcut o jucătoare de tenis mai bună și o persoană mai bună”

Darren Cahill a fost alături de Simona Halep şi după ce sportiva din Constanţa a fost depistată pozitiv. Atunci, antrenorul australian a declarat că ar băga mâna în foc că Halep nu ar apela niciodată la substanţe interzise.

Jannik Sinner a lăsat schiul pentru tenis!

Jannik Sinner a fost unul dintre cei mai buni tineri schiori italieni în urmă cu mai bine de un deceniu. Vicecampion naţional de juniori la schi, a ales să se concentreze pe tenis când a împlinit 12 ani.

A avut un ajutor major de la părinţi, care l-au susţinut necondiţionat şi l-au încurajat să îşi aleagă sportul pe care vrea să îl practice. Jucătorul de tenis a oferit o declaraţie emoţionantă despre părinţii săi:

“Mi-aș dori ca fiecare să aibă părinții mei. Pentru că întotdeuana m-au lăsat să aleg ce vreau să fac în viață și nu au pus presiune pe mine. Îmi doresc ca de libertatea asta sa aibă parte fiecare copil din lume!”

Jannik Sinner, unul dintre cei mai buni schiori italieni de la juniori
Jannik Sinner, unul dintre cei mai buni schiori italieni de la juniori
  • 20.000 de dolari săptămânal câştigă Cahill din parteneriatul cu Sinner
  • 6 ani a durat parteneriatul Halep – Cahill
ADVERTISEMENT