Sport

Marele Romario revine pe teren la 58 de ani. ”Îmi voi îndeplini un ultim vis”

Romario, campion mondial cu Brazilia în 1994, a anunțat că se va întoarce pe teren la vârsta de 58 de ani, pentru a juca alături de fiul său, Romarinho (30 de ani), la America-RJ
17.04.2024 | 19:08
Marele Romario revine pe teren la 58 de ani Imi voi indeplini un ultim vis
Romario, campionul mondial din 1994, a anunțat că se va întoarce pe teren la vârsta de 58 de ani, pentru a juca alături de fiul său, Romarinho (30 de ani), la formația America-RJ
ADVERTISEMENT

Legendarul atacant cariocas Romario de Souza Faria și-a anunțat revenirea pe gazon la 15 ani după ce s-a retras din fotbal. Fostul campion mondial cu naționala Braziliei în 1994, în vârstă de 58 de ani, s-a legitimat ca jucător pentru America RJ, echipă din liga a doua a statului Rio de Janeiro, club la care este președinte din 2024.

Marele Romario revine pe teren la 58 de ani

Romario, care a jucat la două Cupe Mondiale, marcând cinci goluri pentru  Brazilia, s-a retras din fotbal în 2008. Un an mai târziu el a devenit director sportiv al echipei America RJ, postură din care a mai juca 22 de minute pentru echipa favorită a răposatului său tată, într-un meci decisiv pentru câștigarea campionatului diviziei secunde din statul Rio de Janeiro.

ADVERTISEMENT

America-RJ este un club fondat în 1904, care traversează printr-o acută criză economică, iar Romario va juca alături de fiul său, atacantul Romarinho (30 de ani), care a semnat în martie.

Într-o postare pe pagina sa de Instagram, Romario a anunțat: „Nu voi evolua în campionat, ci mai degrabă joc câteva meciuri pentru echipa inimii mele și îmi voi îndeplini un ultim vis: să joc alături de fiul meu”.

ADVERTISEMENT

Federația de fotbal din Rio de Janeiro a confirmat înregistrarea lui Romario ca jucător, adăugând că acesta va primi un salariu minim, care va fi donat clubului.

romario
Romario revine pe teren la 58 de ani. foto: Instagram

Romario a fost coleg de echipă cu Gică Popescu și cu Gică Hagi

Romario a adunat 71 de selecții la naționala Braziliei între 1987 și 2005, marcând 56 de goluri. El a jucat în țara sa la Vasco da Gama, Flamengo și Fluminense, iar în Europa a evoiluat pentru Barcelona, ​​PSV Eindhoven și Valencia. Romario a fost coleg cu Gică Popescu la PSV Eindhoven în perioada 1990-1993, și cu Gică Hagi în echipa Barcelonei, între 1994-1995.

ADVERTISEMENT

După ce s-a retras din fotbal, a devenit senator și a condus anchetele Congresului asupra corupției în fotbalul brazilian, potrivit Reuters.

La cei 58 de ani, Romario este cu un mai în vârstă decât japonezul King Kazu, cel mai bătrân fotbalist activ din lume la nivel profesionist. Niponul, care a împlinit 57 de ani pe 26 februarie, este legitimat la formația Oliveirense, liga a doua din Portugalia.

ADVERTISEMENT