Life

Margherita de la Clejani, condamnată definitiv. Ce pedeapsă a primit după ce a condus drogată și a făcut accident. Exclusiv

Margherita de la Clejani a primit, la apel, o pedeapsă de trei ori mai grea, judecătorii luând decizia să o condamne aspru pentru că a condus mașina sub influența drogurilor.
30.06.2022 | 12:37
Margherita de la Clejani condamnata definitiv Ce pedeapsa a primit dupa ce a condus drogata si a facut accident Exclusiv
Margherita de la Clejani a fost condamnată definitiv de judecători, pedeapsa primită fiind mai aspră decât în rima instanță / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Margherita de la Clejani a fost condamnată de judecătorii de la Curtea de Apel din București, după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a cerut ca magistrații să rejudece cauza în care artista a fost condamnată pentru că a condus sub influența drogurilor. Judecătorii, la termenul din 29 iunie, au admis apelul și au dat o sentință definitivă mult mai aspră în cazul cântăreței.

Margherita de la Clejani, sentință definitivă și condamnare grea pentru că a condus drogată

Margherita de la Clejani, pe numele ei adevărat Margareta Myriam Manole, a primit o veste cât se poate de proastă miercuri, pe 29 iunie 2022. Mai exact, magistrații Curții de Apel din București i-au înăsprit simțitor sentința pe care o primisese anul trecut și împotriva căreia Parchetul a depus apel.

ADVERTISEMENT

Condamnată inițial la plata unei amenzi penale în valoare de 16.000 de lei – socotite ca fiind echivalentul a 200 de zile de închisoare amendă – Margherita de la Clejani a avut surpriza să afle că magistrații au decis că este prea puțin pentru fapta făcută.

Așa că, după ce Margherita de la Clejani a provocat un accident, iar din investigațiile făcute la fața locului și la Institutul de Medicină Legală a reieșit că a condus mașina sub influența drogurilor, judecătorii i-au schimbat sentința.

ADVERTISEMENT

”Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi rejudecând: În baza art.396 alin.1, 2 şi 10 C.p.p. raportat la art.61 C.p., condamnă pe inculpata Manole Myriam-Margareta la pedeapsa de 40.000 de lei amendă penală (200 zile amendă x 200 lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prevăzută de art.336 alin.2 C.p.. (fapta din 23.05.2020)”, este o parte a deciziei luate de magistrați, în procesul în care Margherita de la Clejani a fost judecată pentru că a condus sub influența substanțelor interzise.

Margherita de la Clejani nu mai are voie să conducă mașina timp de trei ani

Pe lângă amenda penală de 40.000 de lei pe care a primit-o, Margherita de la Clejani a avut neplăcerea să primească și prelungirea interdicției dreptului de a conduce mașini de la un an, cum a fost decizia în prima instanță, la trei ani.

ADVERTISEMENT

Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art.63 C.p. Conform art.66 alin. 1 lit. i C.p. aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce vehicule pentru care este necesar permis de conducere pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Margherita de la Clejani
Margherita de la Clejani, condamnată definitiv / Foto: captură portal.just.ro

Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate privind plata cheltuielilor judiciare avansate de stat. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului formulat de Parchet rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziția părților și a parchetului, prin mijlocirea grefei, azi, 29.06.2022”, se arată în minuta instanței.

ADVERTISEMENT

Margherita de la Clejani, probleme financiare

În cazul în care Margherita de la Clejani nu va plăti amenda penală de 40.000 de lei (echivalentul a aproximativ 8.000 de euro) va ajunge, conform dispozițiilor instanței, la penitenciar timp de 200 de zile. Amenda, deși nu pare foarte mare pentru familia Clejanilor, cunoscuți în lumea muzicii de la noi pentru show-urile de senzație pe care le susțin, pare să fie totuși o povară pentru Margherita.

Mai exact, conform datelor depuse la ANAF și consultate în exclusivitate de FANATIK, firma pe care o deține Margherita de la Clejani trece prin momente dificile din punct de vedere financiar. Astfel, firma Je Suis Marcle, care care ca obiect activitățile de interpretare artistică și spectacole, a avut o cifră de afaceri de mai puțin de 4.000 de lei.

Mai mult, profitul companiei pe care o deține Margherita a fost negativ, vedeta având înregistrate pierderi de peste 22.000 de lei, adică peste 4.000 de euro după ce, cu un an înainte, pierduse peste 66.000 de lei.

Contactată de FANATIK, Margherita de la Clejani a fost foarte fermă în răspunsurile pe care le-a dat la întrebările legate de condamnarea primită: ”Vă rog, nu mă deranjați cu asta”.

Margherita de la Clejani a făcut accident în timp ce conducea drogată

Margherita de la Clejani a provocat un accident pe bulevardul Gheorghe Șincai din Sectorul 4 din București, pe 23 mai 2020. Dimineața, în jurul orei 06.00, când se întorcea de la o petrecere la volanul unei mașini de teren, Margherita a lovit un autoturism parcat.

Poliția, ajunsă la fața locului, a testat-o pe fiica Clejanilor cu aparatul Drugtest, iar rezultatele au apărut ca fiind pozitive, motiv pentru care a fost condusă la IML și i s-au prelevat analize suplimentare, folosite, de altfel, în instanță în procesul pierdut de tânără.

Câteva luni mai târziu, Margherita de la Clejani era implicată într-un alt scandal, cu angajatele unei agenții imobiliare din sectorul 1, fiind nevoie de intervenția poliției pentru a liniști spiritele.

Fratele Margheritei, Fulgy, condamnat penal pentru tâlhărie

Și fiul Clejanilor are probleme cu legea. În luna aprilie a acestui an, Fulgy a fost condamnat penal pentru tâlhărie, în primă instanță. Conform deciziei luate de judecători la acea vreme, fratele mai mic al Margheritei de la Clejani a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare, după ce a tâlhărit un jurnalist. De asemenea, Fulgy trebuie să achite 10.000 de lei, ca daune morale, victimei sale.

”Condamnă pe inculpatul Manole Dan Constantin Fulgeras, la pedeapsa de 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie-fapta din 10.07.2021. (….)

Interzice inculpatului dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice, pe durată de 3 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în minuta instanței care, deja, a fost atacată cu apel de Fulgy al Clejanilor.

ADVERTISEMENT