Life

Marian Godină despre controversa de la „Românii au talent”: „Cu siguranță nu l-aș fi votat pe Rareș”

Rareș Prisacariu a câștigat concursul „Românii au talent” - sezonul 13, însă succesul său a generat controverse printre fanii emisiunii.
14.05.2023 | 15:31
Marian Godina despre controversa de la Romanii au talent Cu siguranta nu las fi votat pe Rares
Marian Godină/ Foto: Facebook - Marian Godină
ADVERTISEMENT

Polițistul Marian Godină susține că nu l-ar fi votat pe drept câștigător pe Rareș Prisacariu, copilul de 7 ani care a câștigat concursul „Românii au talent”, întrucât prestația acestuia s-a rezumat la a memora ce l-au pus părinții să învețe la care, ce-i drept, s-a adăugat talentul oratoric.

Pe de altă parte, Godină nu crede că se poate vorbi de un copil abuzat, așa cum au susținut mulți în mediul online. „Eu nu cred că acel copil, cel care a câștigat Românii au talent, e un copil abuzat. Eu cred că e un copil îngrijit, foarte bine crescut, care are parte de o educație aleasă. Aleasă de părinți, desigur, că doar nu-i aleg educația comentatorii de pe net”, a scris polițistul pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Godină crede că succesul copilului se datorează faptului că discursul pe care părinții săi l-au pus să-l memoreze conține panseuri nu foarte profunde, dar care au avut priză la public, mai ales că lui Rareș Prisacariu nu-i lipsește talentul oratoric.

Cred că are un talent de orator, cel mai probabil la pachet cu mult antrenament, și o memorie foarte bună. Sunt foarte mulți adulți care nu ar fi capabili să memoreze texte atât de lungi. L-aș fi votat vreodată pe acel copil? Cu siguranță nu. De altfel, nici nu cred că cineva i-a votat talentul oratoric și cred că pe nimeni nu ar fi impresionat dacă ar fi recitat ceva din Shakespeare, la fel cum nimeni nu ar fi fost impresionat nici de aceleași versuri, dar recitate de un adult.

ADVERTISEMENT

Părinții i-au ales niște texte numai bune de prins la norod, niște înșiruiri de platitudini care impresionează oamenii mai mult emotivi și mai puțin raționali. Ar fi interesant să vedem niște statistici despre publicul acelei emisiuni și, mai ales, despre cei care votează. Sunt convins că nu ar fi surprize, este foarte previzibil”, a scris Marian Godină în postarea sa.

„Nu are discernământ, la fel ca mulți adulți care votează”

În pofida IQ-ului copilului, nu se poate vorbi că discursul său ar fi altceva decât o înșiruire de panseuri memorate, din simplul motiv că un copil la această vârstă, oricât ar fi de inteligent, încă nu are discernământ. Godină se arată doar nedumerit că părinților le-a trecut prin cap să-și pună copilul să învețe așa ceva.

ADVERTISEMENT

În concluzie, eu nu sunt revoltat, așa cum îi văd pe mulți, mai ales pentru că nu am votat, ba doar am văzut prima sa apariție, iar după câteva minute m-am minunat de ce îi mai duce capul pe unii părinți să își pună copiii să spună.

Pentru că da, un copil de vârsta lui, oricât de mult le-ar plăcea unora să creadă asta, indiferent de cât de mare ar avea IQ-ul, nu poate face nimic de capul lui, nu se poate înscrie la o emisiune, nu poate alege singur ce să recite, ce să învețe, ce să citească, cum și cu ce să se îmbrace, la fel cum un copil de vârsta lui nu răspunde în fața legii. Pentru că nu are discernământ. La fel ca mulți dintre adulții care votează”, a conchis Marian Godină.

ADVERTISEMENT

Rareș Prisacariu a reușit să obțină trofeul ”Românii au talent” în finala din 12 mari și cecul în valoare de 120.000 de euro. Pe locul doi s-au clasat doi copii ucraineni, Olya și Valera, a căror reprezentație a constat într-un număr de acrobație.

ADVERTISEMENT