Life

Rareș Prisacariu este câștigătorul Românii au talent 2023. Câți bani primește de la Pro TV

Rareș Prisacariu este câștigătorul Românii au talent 2023. Cu câți bani pleacă acasă după finala sezonului 13 al show-ului de la Pro TV.
13.05.2023 | 00:23
Rares Prisacariu este castigatorul Romanii au talent 2023 Cati bani primeste de la Pro TV
A fost ales câștigătorul Românii au talent 2023. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rareș Prisacariu este câștigătorul Românii au talent 2023. Încă un sezon al show-ului prezentat de Smiley și Pavel Bartoș a ajuns la final, iar telespectatorii și-au ales favoritul. Numai unul din cei 11 concurenți a plecat acasă cu marele premiu.

Publicul a decis. Rareș Prisacariu este câștigătorul Românii au talent 2023

Sezonul 13 al emisiunii Românii au talent a ajuns la sfârșit. În urmă cu doar câteva luni, publicul făcea cunoștință cu primii concurenți care și-au făcut curaj și au pășit în fața celor patru jurați: Andra, Andi Moisescu, Dragoș Bucur și Mihai Bobonete.

ADVERTISEMENT

Indiferent de vârstă sau chiar naționalitate, căci vestea concursului s-a dus peste tot în lume și mulți au bătut cale lungă până în țara noastră, toți au avut un singur scop: să demonstreze că au ceva aparte și să ajungă la inimile telespectatorilor

De-a lungul celor 14 ediții, cei din fața juraților au lăcrimat odată cu poveștile impresionante ale unora dintre ei, au râs la glumele făcute de cei de la masa juriului și au învățat că nu contează dacă ai șase ani, cum este cazul Amirei Olosutean, sau 87, ca Radu Iordache, important este să crezi în tine.

ADVERTISEMENT

În mare finală de vineri, 12 mai 2023, însă, doar 11 concurenți au reușit să ajungă. Este vorba despre Albert Gugulan, Bianca Avram, Carina Veghiu, Eduard Dragu și Monique Family. Lor li s-au alăturat Oleg Spînu, Olya și Valera, Rareș Prisacariu, Sandip Brahamin, Sara Piliego și Taheira Sașa.

Dintre ei, Rareș Prisacariu a reușit să câștige inimile telespectatorilor și a fost ales câștigătorul Românii au talent. Momentul a fost unul încărcat de emoție pentru toți cei din platou. Pe locul 3 s-a clasat Oleg Spînu, iar pe locul al doilea au fost Olya și Valera. Rezultatul i-a nemulțumit pe mulți dintre fanii emisiunii, care au reacționat negativ.

ADVERTISEMENT

Câți bani a primit Rareș Prisacariu de la Pro TV după ce a câștigat Românii au talent

După participarea la show-ul de talente, Rareș Prisacariu nu a rămas doar cu mândria de a fi câștigătorul Românii au talent 2023, dar și cu o sumă deloc neglijabilă de bani. Pro TV a oferit și anul acesta un premiu în valoare de 120.000 de euro.

Anul trecut, marele premiu a fost câștigat de Darius Mabda, un tânăr de doar 13 ani la vremea respectivă, cu o poveste de viață impresionantă. Adolescentul și-a luat viața în piept de mic și s-a mutat la internat pentru a se focusa pe visul său.

ADVERTISEMENT

„Stau singur la Cluj, la internatul Școlii de Coregrafie. Mama mă sună în fiecare zi. Mă întreabă mereu dacă am mâncat, dacă m-am odihnit, dacă mi-am făcut temele. Este foarte îngrijorată pentru mine”, povestea puștiul. 

Totuși, de menționat este că niciunul dintre câștigătorii Românii au talent nu au ajuns să încaseze premiul în întregime, deoarece statul român oprește o parte importantă din bani. Asta se întâmplă deoarece, conform legii, premiul obținut de câștigătorul Românii au talent 2023- și din toate celelalte sezoane- este considerat venit.

Astfel că se și impozitează ca atare. În 2022, de pildă, s-a reținut la sursă o cotă parte de 10%. Procentul s-a aplicat venitului net determinat, calculul efectuându-se după ce din venitul brut au fost scăzuți 600 de lei.

Pe scurt, Darius Mabda a primit în finala Românii au talent un cec în valoare de 120.000 de euro, dar, în realitate, i-au rămas doar  107.000 de euro. Impozitul datorat statului a fost de 13.000 de euro, conform playtech.ro. 

ADVERTISEMENT