Sport

Marian Iancu îl apără pe Gigi Becali după schimbările de la FCSB – Farul 2-3: “Lăsați-l în pace! Cât timp are această provocare, el investește”. Video exclusiv

Fostul patron al lui Poli Timișoara, Marian Iancu, consideră că Gigi Becali nu trebuie criticat pentru că trece peste antrenor, acesta fiind motivul pentru care încă investește.
31.01.2023 | 15:32
Marian Iancu il apara pe Gigi Becali dupa schimbarile de la FCSB  Farul 23 Lasatil in pace Cat timp are aceasta provocare el investeste Video exclusiv
Marian Iancu crede că pentru Gigi Becali tocmai faptul că poate decide componența echipei, inclusiv în timpul meciurilor este motivul pentru care continuă să investească în fotbal.
ADVERTISEMENT

În cadrul celei mai recente ediții de FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Marian Iancu a analizat, din perspectiva fostului patron de echipă, situațiile de la Rapid și FCSB. 

Marian Iancu, de partea lui Gigi Becali: ”Și-a câștigat dreptul de a intra în competiție”

La FCSB, Gigi Becali nu este doar investitor. Se implică inclusiv în alcătuirea echipei sau în ceea ce privește schimbările. A făcut-o și cu Farul, cu rezultatul știut.

ADVERTISEMENT

Marian Iancu consideră însă că privind lucrurile dincolo de rezultatul derbyului, Gigi Becali nu trebuie criticat pentru că intervine în treburile antrenorului. Căci această provocare reprezintă mobilul pentru care continuă investițiile în fotbal.

”Atâta timp cât conduce soarta acestei echipe, care se bate pentru campionat, este aproape de obiectiv…De multe ori este îndepărtată de obiectiv în mod arbitrar. A pierdut campionatul, cel puțin de două ori, la o intervenție meschină a arbitrajului.

ADVERTISEMENT

Voit sau fără voie, greșeli de arbitraj chiar pe final, care i-au îndepărtat de titlu. Atâta timp cât există provocarea aceasta pentru el, va investi. A construit o bază, are o echipă, se va întoarce în Ghencea.

Lăsați-l în pace! Aceasta este provocarea lui. Să se întreacă de la distanță cu toți cei care sunt în jurul fenomenului. Numai Hagi, din punctul acesta de vedere, patron-antrenor, este privilegiat. Și iată rezultatele!

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că el vine din spate cu un bagaj fantastic de cunoștințe. Un bagaj al unui jucător din primii zece ai lumii. Un jucător fantastic, iată, acum este și patron și antrenor la vedere. Iar lucrul acesta pune presiune pe echipă, iar aceasta îi răspunde cu rezultate.

Gigi nu poate să iasă la vedere cu treaba aceasta. Deși el nu se ascunde. Dar este provocarea lui. Și atâta timp cât o simte ca o provocare, el investește”, a spus fostul patron la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

”Lăsați-l în pace! Vrea să arate că are dreptate, că poate”

Marian Iancu consideră, în plus, că lucrurile trebuie privite și din perspectiva lui Gigi Becali. ”Cine stabilește regula aceasta (n.r. că nu trebuie să facă primul 11 sau schimbările)?

Dacă așa se simte el bine, dacă așa se simte el provocat, concursul acesta în care el se angajează voit, de a investi și, în același timp, de a conduce efectiv și a ține frâiele echipei, lăsați-l în pace!

Voi aveți subiecte, el are competiție și provocare, echipa trebuie să-i răspundă. Lucruri bune, lucruri rele. Este un total care vinde. Voi vindeți lucrul acesta.

Noi ne angajăm în polemica aceasta, în bârfa aceasta, unii pozitiv, alții negativ. Dar priviți lucrurile și din punctul lui de vedere.

Duce echipa aceasta de atâția ani, o susține, merge mai departe. Mulți dintre noi au renunțat să mai investească la un anumit moment, el nu a renunțat niciodată.

Este o stare de fapt care produce consecințe. Câteodată bune, câteodată rele. Cei care sunt de acord cu situația, vin lângă el, cei care nu sunt, nu vin. De aici încolo este retorică, este analiză.

Și rezultatele? Vedeți lucrurile și din partea cealaltă. Dacă nu ar exista provocarea aceasta, ar mai fi mers până la capăt? Ar mai fi astăzi în fotbal? Pentru el este o provocare. Așa o simte, așa o percepe.

Chiar și faptul că voi îl contestați, pentru el este o altă provocare. Vrea să arate că are dreptate, că poate. Este clar că a adunat un bagaj de informații. Că nu mai este la început în situația aceasta. 

El a investit în fotbalul românesc. A băgat bani mulți. Și-a câștigat posibilitatea de a intra într-o competiție directă cu voi, cu mass-media, cu tagma antrenorilor, cu cea a conducătorilor. Chiar cu rezultatul de pe teren, rezultatul sportiv.

Și-a câștigat dreptul în anii de investiții. De a acumula experiență. Mai bună sau mai rea. Dar când tragi o linie, dă cu plus”, a spus Marian Iancu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

”A conduce un club înseamnă o discuție cu antrenorul”

Marian Iancu a recunoscut că și el a intervenit peste antrenor. Însă nu și în ceea ce privește schimbările, ci doar ca strategie de alcătuire a lotului. ”Am făcut-o. Având o înțelegere cu antrenorul și argumentat. Eu reprezentam clubul și interesul acestuia. 

Aveam de promovat jucători din interiorul clubului. Aveam toate palierele de vârstă ocupate, aveam campioni. Aveam hotărâri ale Consiliului de Administrație.

Care spuneau că cel puțin o treime din lot trebuia acoperit din baza de copii și juniori. Din primii 11, cel puțin trei trebuiau să fie crescuți de noi.

Schimbări? Nu, nu aveam cum să fac treaba aceasta. Discutai înaintea jocului, cu antrenorul care-ți prezenta argumentat lotul. Situația acestuia, raportată la momentul pe care-l parcurgea echipa.

Obiectivul era să dăm gol. Noi numai pe această idee mergeam. Toți antrenorii care au venit la Timișoara au construit ei echipele și le-au introdus pe teren.

Cum puteam eu să-l sun pe bancă pe Gică Hagi să-i spun schimbă-l pe ăla? Nu se putea așa ceva. Dar, în schimb, discutam cu el. Clubul l-a susținut când l-a băgat în teren pe Torje prima dată, pe Latovlevici, toți tinerii, Pantelimon și ceilalți.

Să-ți asumi că clubul are un obiectiv și îi ceri antrenorului să-ți scoată tineri…Pentru că nu întotdeauna să introduci un tânăr înseamnă să ai și rezultate.

Ori dacă îl susții și interesul este să promovezi tânărul și se întâmplă ca rezultatul să nu fie favorabil, trebuie să existe solidaritate.

A conduce un club înseamnă o discuție cu antrenorul, iar dacă acesta îți prezintă argumente solide, trebuie să le accepți. Dar dacă nu are, atunci ai posibilitatea să intervii. Să-l schimbi”, a precizat Marian Iancu la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

 

 

 

ADVERTISEMENT