News

Marian Vanghelie vrea din nou primar la Sectorul 5: ”Piedone și la sectorul 5 dacă va candida, pierde”

Fostul primar al Sectorului 5 a decis că-și vrea funcția înapoi. Marian Vanghelie și-a anunțat candidatura la locale și e convins că va câștiga
28.03.2024 | 22:27
Marian Vanghelie vrea din nou primar la Sectorul 5 Piedonesi la sectorul 5 daca va candida pierde
Marian Vanghelie și-a anunțat candidatura la Primăria Sectorului 5 Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Marian Vanghelie a făcut și declarații dure la adresa actualului edil al Sectorului 5, fostul său prieten Cristian Popescu Piedone, despre care a făcut și o serie de dezvăluiri.

Marian Vanghelie vrea din nou primar la Sectorul 5

Marian Vanghelie este convins că Piedone va pierde alegerile pentru Primăria Capitalei și spune că și dacă ar candida la Sectorul 5 pentru un nou mandat, actualul primar nu ar câștiga.

ADVERTISEMENT

“Piedone și la Sectorul 5 dacă va candida, pierde. Nu vorbim despre sondaje, sondaje facem toți, suntem șmecheri la sondaje. (…)

O să vedeți că eu voi fi pe primul loc. (…) Piedone pierde pe peste tot, pleacă acasă! (…)

Eu câștig în fața tuturor, pentru că de 10 ani nu s-a mai făcut nimic în Sectorul 5. (…) Candidez pentru că a venit foarte lume să-mi spună (să fac asta n.r.)”, a declarat Marian Vanghelie la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Prietenie stricată de politică

Fostul primar a relatat câteva episoade din anii de prietenie cu Cristian Popescu Piedone. Atât din perioada când Vanghelie făcea bișniță, iar Piedone era bucătar, cât și din politică

“Eu îl cunosc din 1980 si ceva, lucra bucătar la ‘Mărul de Aur’. Eu, la vremea respectivă, nu mi-e rușine, eram pe bulevard, făceam bișniță. Vindeam bilete (la film – n.r.), vindeam valută, nu furam! Făceam 1.000-2.000 de lei pe zi.

ADVERTISEMENT

Și noi ne duceam, mai mulți, care făceam bani și cumpăram carne cu 100 de lei (kilogramul n.r.), că așa se cumpăra, de la restaurant, de la domnul Piedone.

Îl aduc cu mine în PSD pe Piedone, eu am venit prin fuziune, cu partidul lui Miron Mitrea, îl pun consilier pe liste la Sectorul 5, nu iese. Vine la mine să mă roage, că ce face el, vorbesc cu directorul de la Rocar să-l bage acolo (…) face ăsta ce face și îl bagă.

ADVERTISEMENT

După un timp, Piedone pleacă din PSD la PNȚCD. Vine la mine directorul de la Rocar ‘Mariane, ăsta nu e băiatul ală?’. Eu ce să zic? După vreun an și jumătate vine din nou la mine, ‘fratele tău Piedone, știi tu…’ și îl aduc înapoi în Sectorul 5.

Când au venit alegerile, Dan Ioan Popescu a început să sondeze, să-mi găsească tot felul pe contracandidați, ca să nu mă pună pe mine. Și l-a testat pe Piedone, pe cutare… pe cutare. (…)

Viața a vrut așa, e drept că m-au ajutat și Adrian Năstase, și Ion Iliescu și Miron Mitrea și am fost candidatul PSD la Sectorul 5, peste voința lui Dan Ioan Popescu, președintele organizației București.

Piedone a venit din nou la mine, plângea: ‘Mă pui și pe mine viceprimar?’. I-am spus cinstit, că-i știu și familia, îl știu și pe el, puteam să-i zic că-l pun și pe urmă să-l dau afară, dar am fost cinstit și i-am zis: ‘Du-te înapoi la 6!’.

Și s-a dus, i-a nenorocit pe aia, pe băbuțele cu zarzavaturi, după care s-a dus la Sectorul 4. Dădea cu picioarele în zarzavaturi și a ajuns primar. (…)

De la 4 a plecat, că dacă mai candida, nu-l mai alegea nimeni și a venit la 5, eu eram în arest. Acum s-a dus la Capitală, că știe că pierde (dacă ar candida la Sectorul 5 n.r.)”, a povestit Marian Vanghelie.

ADVERTISEMENT