News

Piedone ar putea fi susținut de AUR la locale. George Simion, conferință de presă comună cu Primarul Sectorului 5

Șeful AUR a anunțat că va participa, săptămâna viitoare, la o conferință de presă comună cu candidatul PUSL la Primăria Municipiului București.
27.03.2024 | 17:59
Piedone ar putea fi sustinut de AUR la locale George Simion conferinta de presa comuna cu Primarul Sectorului 5
Cristian Popescu Piedone ar putea fi susținut de AUR Sursa foto: Facebook / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

George Simion spune că este interesat de ”susținerea reciprocă pentru cei mai buni candidați” pentru Primăria și pentru Consiliul General al Capitalei.

Piedone ar putea fi susținut de AUR la locale

Alianța pentru Unirea Românilor și-a anunțat anul trecut în octombrie propriul candidat la PMB, pe Mihai Enache. Totuși, liderul AUR a declarat că partidul a comandat o cercetare sociologică pentru a identifica persoanele cu care ar obține cel mai bun rezultat electoral la Primăria Capitalei, inclusiv pe Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT

”AUR are un sondaj cu 20-25% cu Mihai Enache, dacă Piedone nu candidează (…) Am lansat o cercetare sociologică (…) Cozmin Gușă este o personalitate suveranistă pe care o vom sonda (pentru Primăria București, n.red.).

Nu mai face politică, dar îmi rezerv dreptul ăsta să sondez pe toată lumea (…) A spus că nu mai face politică și să așteptăm rezultatele acestui sondaj. Așa am făcut și cu Florin Călinescu, Petrișor Peiu și cu Mihai Neamțu”, a spus George Simion la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

În replică, Cozmin Gușă a declarat că ia în calcul propunerea primită de la președintele AUR. ”Așa cum vă spuneam, o să-i dau un răspuns în câteva zile la solicitarea sa, timp în care am fost de acord ca el să măsoare potențialul meu electoral printre al celorlalți candidați antisistem, iar eu mă voi gândi oricum la o strategie ce să fie de folos suveranismului, unui curent conservator pe care sper să-l putem impune în societatea românească și cu ocazia alegerilor din București”, a explicat Gusă la GoldFM.

Apel pentru ”viitorul Bucureștiului”

Formațiunea condusă de George Simion a lansat și un apel, precizând că îi așteaptă miercuri seară, la ora 19:00, la sediul partidului AUR pe toți cei care doresc să discute despre cea mai bună soluție pentru Primăria Capitalei, pentru primăriile de sector, pentru Consiliul General.

ADVERTISEMENT

”Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cheamă în această seară, de la ora 19:00, la sediul AUR, la dialog toate forțele politice, indiferent de ideologie, pentru a găsi cea mai bună soluție pentru alegerile locale, pentru Primăria București, primăriile de sectoare și municipii, președinții de Consilii Județene, astfel încât să ducem împreună o luptă comună împotriva Partidului Comasat Român PSD-PNL”, se arată în anunțul partidului.

Un sondaj realizat recent de Avangarde arată că, dacă alegerile ar avea loc duminică, bucureștenii ar vota cu Cristian Popescu Piedone în proporție de 44%. Nicușor Dan ar obține 27%, Cătălin Cîrstoiu, 16%, iar Mihai Enache, 10%.

ADVERTISEMENT

Potrivit cercetării sociologice, dacă Piedone nu ar candida, Nicușor Dan ar câștiga primăria Capitalei cu 41%, urmat de Cătălin Cîrstoiu cu 29% și Mihai Enache, cu 27%.

ADVERTISEMENT