ADVERTISEMENT
Sport

Mario Camora ar putea evolua în naționala României. Fotbalistul campioanei a primit cetăţenia. Prima reacție a FRF

Autori: Gabriela Gheorghe, Traian Terzian | 25.08.2020 | 16:13
Mario Camora ar putea evolua în naționala României. Fotbalistul campioanei a primit cetăţenia. Prima reacție a FRF
Mario Camora după AS Roma - CFR Cluj 5-0: „Suntem supărați azi, dar trebuie să ne revenim”. Sursa foto: SportPictures.eu

Apărătorul stânga Mario Camora (33 de ani) a primit cetățenia română și poate juca în naționala României antrenată de Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Camora poate să evolueze pentru ”tricolori”, aşa cum FANATIK anunţa încă din luna martie, și ar putea rezolva o problemă a selcționerului Mirel Rădoi.

Postul de apărător stânga a fost unul cu emoții în ultimul timp. În opinia noului antrenor al României acolo sunt trei posibilități.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 25 august, ora 16:14 / Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a declarat, marţi, că mai sunt formalităţi de făcut pentru ca Mario Camora să poată evolua la echipa naţională, după ce a primit cetăţenia română.

”Obţinerea cetăţeniei nu implică imediat prezenţa pe teren. Mai sunt nişte formalităţi de făcut. Cred că deja din dimineaţa asta preşedintele s-a implicat în treaba asta.

ADVERTISEMENT

Nu ştiu ce demersuri se fac din punct de vedere legal ca să aibă şi drept de joc în naţionala României, dar în caz că Mirel îl va chema sper să poată fi rezolvată până la momentul convocării această problemă a cetăţeniei.

Deocamdată, nu se pune problema pentru că nu este rezolvat, aşa că vorbim ipotetic. Nu ştiu care sunt următorii paşi ai intrării în legalitate. Este un post pe care creşte concurenţa dacă apare şi acest jucător, în cazul în care va putea fi naturalizat.

ADVERTISEMENT

Este un post pe care sunt mulţi jucători care au o bună prezenţă în teren în prima etapă. Sunt soluţii acolo, dar una dintre ele poate fi şi Camora. E un jucător pe care ştiu că Mirel îl place, îl urmăreşte, dar cu problemele pe care le ştim cu toţii”, a declarat Stoichiţă, la Pro X.


Știre inițială, 24 august

Toșca, Bancu și Ștefan pot fi folosiți pe postul de fundaș stânga

Alin Toșca (28 de ani), jucător în Turcia la echipa antrenată de Marius Șumudică. Rădoi vrea să-l folosească fundaș stânga chiar dacă antrenorul lui Gaziantep l-a utilizat fundaș central.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu (27 de ani) căpitanul celor de la Universitatea Craiova. El a fost utilizat în ultimele jocuri ale echipei noastre, însă evoluțiile sale nu au fost prea bune ținând cont că el este mijlocaș de meserie;

Florin Ștefan (24 de ani), fundașul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe care l-a avut antrenor pe Mirel Rădoi și la naționala sub 21 de ani.

ADVERTISEMENT

Camora a jucat pentru prima dată în Liga 1 în 2011, între timp a ajuns unul dintre cei mai importanți jucători din întreaga istorie a ardelenilor. 338 de jocuri în tricoul campioanei României are portughezul.

”Este de ani de zile la un nivel incredibil”

Dintre ele, 270 de partide au fost în primul eșalon, iar 149 le-a jucat din postura de căpitan. Camora a reușit să-și tracă în palmares patru titluri de campion al României cu echipa din Gruia.

38 de partide a adunat Camora pentru ardeleni în cupele europene. Este fotbalistul care deține recordul echipei din Gruia.

Lui Mirel Rădoi îi sunt pe plac naturalizările fotbaliștilor. Portughezul Mario Camora este unul dintre preferații săi. ”Este de ani de zile la un nivel incredibil. E un jucător pe care eu am vrut să-l transfer la FCSB de la CFR și nu am putut”, a declarat Mirel Rădoi.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1