News

Marius Budăi a confirmat. Când se dă pensia în aprilie: “Bunicii noștri să aibă timp pentru a-și face cumpărăturile”

Marius Budăi a confirmat. Când se dă pensia în aprilie? Ministrul muncii îi anunță pe bunici că pensiile se vor acorda până pe 11 aprilie, pentru ca bunicii să aibă Paște fericit.
08.04.2023 | 10:59
Marius Budai a confirmat Cand se da pensia in aprilie Bunicii nostri sa aiba timp pentru asi face cumparaturile
Marius Budăi a confirmat. Când se dă pensia? Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Marius Budăi a confirmat. Ministrul muncii a transmis că pensiile vor ajunge la seniorii României până pe 11 aprilie, pentru ca toată lumea să se bucure de Paște și să aibă vreme să facă cumpărături. Este o reconfirmare a declarațiilor făcute în urmă cu câteva zile, când Budăi vorbea și despre pachetele de ajutor pentru nevoiași, în valoare de 390 de lei.

Marius Budăi a confirmat. Când se dă pensia în aprilie

”Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi pe care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil.

ADVERTISEMENT

Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a completat ministrul Budăi. Cu toate acestea, există informații că nu toți oamenii vor intra în posesia acestor pachete de Paște, cel puțin nu în timp util.

Ulterior, Budăi a revenit la TV și a completat: ”Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti.

ADVERTISEMENT

În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşti”.

Cel mai recent anunț a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a ministrului, mesajul fiind menit să liniștească pensionarii din țara noastră. ”Pensiile se plătesc în această lună cu patru zile mai devreme, adică până la data de 11 aprilie, astfel încât părinții și bunicii noștri să aibă timp pentru a-și face cumpărăturile specifice sărbătorilor pascale. Le transmit un gând bun tuturor!”, a scris Marius Budăi pe Facebook.

ADVERTISEMENT

O parte dintre români vor primi pensiile pe card, alții vor aștepta liniștiți poștașul cu banii. În acest an Paștele ortodox cade pe 16 aprilie, iar cei care nu sunt acasă trebuie să știe că pot să-și ridice pensia de la ghișeele poștale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii.

Între timp, ministrul Budăi a dat asigurări că nimeni din clasa politică din România nu intenționează să crească vârsta de pensionare peste cea existentă de 65 de ani, în ciuda insistențelor Uniunii Europene. ”Eu nu înţeleg ce au gândit acei oameni când au trecut aceste aspecte în PNRR, pentru că, cu siguranţă, la oameni nu s-au gândit. Speranţa de viaţă în Occident este mult mai mare ca speranţa de viaţă în România.

ADVERTISEMENT

Noi, cei de la PSD, susţinem că mai întâi trebuie să ne ocupăm de speranţa de viaţă a cetăţenilor români şi mai ales de speranţa de viaţă sănătoasă, pentru că nu trebuie să punem carul înaintea boilor. Haideţi să ne ocupăm de speranţa de viaţă sănătoasă a cetăţenilor romani, după care să vedem dacă discutăm despre o eventuală majorare a vârstei de pensionare. În acest moment nu este cazul.

Avem o prevedere în legea deja actuală, Legea 263, după care funcţionăm, anexa 5, care spune că femeile trebuie să ajungă până atunci (în 2030 – n.r.) la 63 de ani. Există o decizie a Curţii Constituţionale pe discriminare că femeile pot lucra până la 65 de ani. S-a trecut acest lucru în PNRR până la 2035 de îndeplinit, eventual gradual. Sub nicio formă nu susţinem o majorare a vârstei de pensionare peste vârsta de 65 de ani”, a declarat Budăi.

ADVERTISEMENT