News

Marius Budăi, informații despre pensii. Ministrul muncii spune că „trebuie să așteptăm momentul în care se poate discuta la Bruxelles”

Marius Budăi, ministrul muncii de la noi din țară, a dat mai multe informații valoroase pentru pensionarii din țara noastră. El a vorbit despre creșterea vârstei de pensionare și de dorința de a renegocia PNRR.
02.02.2022 | 23:57
Marius Budai informatii despre pensii Ministrul muncii spune ca trebuie sa asteptam momentul in care se poate discuta la Bruxelles
ADVERTISEMENT

Ministrul muncii a făcut mai multe declarații despre pensiile românilor și despre vârsta de pensionare. Mai mult, el a vorbit și despre momentul în care s-ar putea majora acestea și în ce fel.

Marius Budăi spune că nu se dorește creșterea vârstei de pensionare

Astfel, Marius Budăi a spus că nu se dorește ca vârsta de pensionare să fie majorată și nici măcar nu s-a vorbit despre acest lucru în cadrul coaliției de guvernare.

ADVERTISEMENT

„Nici măcar nu avem avut vreo discuție în acest sens în coaliție. Deci, nu ne dorim majorarea vârstei de pensionare…

Nu știu dacă a fost o discuție în interiorul PNL, nu am de unde să știu, dar eu vă spun că în coaliție nu a fost nici măcar o singură discuție pe majorarea vârstei de pensionare. Sub nicio formă”, a declarat Marius Budăi, ministrul muncii, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ministrul muncii, anunț despre creșterea pensiilor

Marius Budăi a declarat că procentul de 9,4% din PIB pentru pensii, care este prevăzut în PNRR este unul „iresponsabil”.

Astfel, el a precizat se dorește să fie reluate discuțiile cu Comisia Europeană.

„Am avut aseară o ședință în coaliția politică. S-a hotărât formarea unui grup la nivel de câteva ministere și persoane pe tehnic, astfel încât să venim cu câteva soluții și să putem începe discuțiile cu Comisia Europeană.

ADVERTISEMENT

În PNRR este un angajament iresponsabil – acest prag de 9,4% pentru toate pensiile”, a argumentat ministrul.

Totodată, ministrul a mai spus că scopul final este ca inechitățile să fie rezolvate, iar oamenii să primească majorări de pensii, având în vedere că există o mulțime de oameni care au foarte puțini bani.

ADVERTISEMENT

Un sfert din pensionari, pensii mai mici de 1.000 de lei

Mai precis, sunt 24% dintre pensionari care primesc mai puțin de 1.000 de lei pe lună, adică peste un milion de persoane.

„Avem 1.162.000 de persoane, 24% din sistemul public de pensii au pensie sub 1000 de lei. 3.300.000 sunt cei care au pensia până în 2.000 de lei”, a mai spus el.

Referitor la dorința de renegociere a PNRR, Marius Budăi a declarat că Nicolae Ciucă nu s-a împotrivit niciodată acestei idei, iar această problemă trebuie ridicată la Bruxelles, în cadrul discuțiilor cu organismele europene.

„Premierul nu s-a împotrivit niciodată. Trebuie să așteptăm momentul în care se poate discuta la Bruxelles.

Nu vrem să periclităm nicio secundă implementarea PNRR”, a mai explicat Marius Budăi.

ADVERTISEMENT