Fotbal international

Jucătorii lui Marius Șumudică de la Gaziantep au început antrenamentele cu mască pe față. Foto

14.05.2020 | 16:17
Jucatorii lui Marius Sumudica de la Gaziantep au inceput antrenamentele cu masca pe fata Foto
ADVERTISEMENT

UPDATE, 14 mai, ora 16:17 / Jucătorii lui Marius Șumudică de la Gaziantep se antrenează cu măștile pe față. Tehnicianul român se află în continuare în carantină, însă sesiunile de antrenamente sunt ținute de „secunzii” săi Erdal Güneş și Şener Gençtürk.

Alin Toșca și Junior Morais au fost prezenți, însă nu și Alex Maxim care se află în carantină.

ADVERTISEMENT
Jucătorii lui Șumudică de la Gaziantep s-au antrenat cu măștile pe față. Sursă foto: twitter
Jucătorii lui Șumudică de la Gaziantep s-au antrenat cu măștile pe față. Sursă foto: twitter

UPDATE, 13 mai, ora 15:05 / Gaziantepspor, clubul din prima ligă turcă unde Marius Șumudică este antrenor principal, a anunțat astăzi că toți jucătorii și membrii staff-ului tehnic au ieșit negativ la testele pentru coronavirus. Astfel, echipa poate începe antrenamentele în vederea reluării campionatului, însă deocamdată pregătirea se va face în grupuri restrânse, de maximum trei jucători.


ȘTIRE INIȚIALĂ, 11 mai, ora 16:46 / Marius Șumudică s-a întors în Turcia și a intrat în carantină, iar el și jucătorii săi de la Gaziantep au fost testați de coronavirus, la fel cum au făcut toate cluburile din prima ligă turcească.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a fost testat de coronavirus

Marius Șumudică și jucătorii lui Gaziantep au fost testați de coronavirus, anunțul fiind făcut pe rețelele de socializare ale clubului: „Testul Covid-19 a fost făcut jucătorilor de fotbal, staff-ului și personalului administrativ al clubului nostru de fotbal, Gaziantep”.

De când a ajuns în Turcia, Marius Șumudică a intrat direct în carantină, unde trebuie să stea 14 zile.

ADVERTISEMENT

Carantina i-a trezit amintiri din armată lui „Șumi”

Marius Șumudică a povestit că statul în carantină i-a trezit amintiri din armată. Totodată, antrenorul român a povestit și despre felul în care turcii gestionează pandemia de coronavirus:

Aşa procedează cu toată lumea. Chiar în căminul de vis-a-vis a ieşit lumea la geam şi îi aplaudau pe cei care plecau, care părăseau carantina. Ei sunt foarte naţionalişti, fiecare geam are un steguleţ, în fiecare seară cântă imnul.

ADVERTISEMENT

Aici sunt oameni din foarte multe oraşe. Au făcut un gest frumos, au adus o fanfară şi au plecat încolonaţi, iar toată lumea era la geam şi aplauda”.

Condiţiile sunt unele normale de cămin. Eu nu prea am avut de-a face cu cămine studenţeşti, dar mi-a adus aminte de armată. Aici mă refer la libertate pentru că nu pot decât să ies pe hol de 3 ori pe zi, când îmi iau mâncarea adusă de club.

Clubul a făcut maximum pentru noi, nu ai ce să reproşezi. Aici sunt şi 3 jucători, primii 3 căpitani ai echipei, plus tot staff-ul.

Le-au adus două biciclete pentru cardio, nişte gantere, au încercat să pună la dispoziţie tot ce e necesar, adică să faci tot ce se poate face.

La început nu erau ok condiţiile de igienă, dar clubul s-a ocupat. Să nu uităm că eu şi cu stafful meu ne-am plătit acest zbor privat, am plătit de două ori, tur-retur. Apoi au utilat cu ce era necesar, frigider, internet, strictul necesar.

Nu intră decât oamenii care zici că sunt cosmonauţi, cu măşti, pe unul , când l-am văzut, zici că venea de la stup. Cel de la club vine până la poartă, predă căruciorul ăla cu mâncare, după care e preluat de un om care lucrează aici, a mai spus Marius Șumudică

ADVERTISEMENT