Fotbal intern

CFR Cluj a dat lovitura iernii, așa cum a anunțat FANATIK: l-a luat pe Alex Chipciu! Fotbalistul a ajuns în cantonamentul din Spania. EXCLUSIV

16.01.2020 | 16:23
CFR Cluj a dat lovitura iernii asa cum a anuntat FANATIK la luat pe Alex Chipciu Fotbalistul a ajuns in cantonamentul din Spania EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

UPDATE, 16 ianuarie, ora 16:38 / FANATIK a aflat că Alex Chipciu a ajuns în cantonamentul celor de la CFR Cluj din Spania. Acest lucru se petrece la nici 24 de ore după ce presa din Belgia anunța că acesta și-a reziliat contractul cu Anderlecht.

Fost jucător la FCSB, Alex Chipciu (30 de ani) vine la echipa lui Petrescu din postura de jucător liber de contract. Mutarea lui Chipciu la CFR Cluj a fost anunțată în exlusivitate de FANATIK în urmă cu 4 zile.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 15 ianuarie, ora 23:02 / Jurnaliștii belgieni de la walfoot.be anunță că Alexandru Chipciu și-a reziliat contractul cu Anderlecht. Fotbalistul român și clubul belgian au încheiat înțelegerea de comun acord, iar mijlocașul a devenit jucător liber de contract.


UPDATE, 15 ianuarie, ora 22:07 / Alexandru Chipciu este foarte aproape de a se transfera la CFR Cluj. Fostul jucător al FCSB-ului va ajunge joi, 16 ianuarie în Spania, unde clujenii se află în cantonament, pentru a semna contractul cu formația pregătită de Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 14 ianuarie, ora 20.27. Surpriză la discuţiile între agentul lui Alex Chipciu şi Gaziantep: în acest moment, negocierile au intrat în impas! Asta deşi totul părea iniţial o formalitate, Dragoş Sârbu mergând în Turcia doar pentru a pune la punct ultimele detalii ale mutării. FANATIK a aflat că tratativele între fotbalist şi clubul lui Marius Şumudică s-au blocat şi că, în acest moment, internaţionalul român este mai aproape de CFR Cluj, afacere despre care FANATIK anunţase în exclusivitate în urmă cu două zile!

Practic, “cheia” căderii discuţiilor între Chipciu şi Gaziantep a fost anunţul făcut în cursul zilei de marţi, prin care celor de la CFR Cluj i s-a ridicat interdicţia la transferuri. Destinaţia preferată a jucătorului de la Anderlecht este CFR, care îi făcuse o ofertă extrem de consistentă, iar Chipciu este sigur că la CFR s-ar putea impune ca titular şi ar reveni la echipa naţională. Tocmai de aceea, Chipciu preferă acum să reia “pista ardeleană”, iar oficialii campioanei României au fost şi ei încântaţi să reia discuţile cu Alex. Deci, în acest moment, CFR pare că e în avantaj pentru a obţine semnătura lui Chipciu în faţa echipei lui Şumudică!

ADVERTISEMENT

UPDATE, 13 ianuarie, ora 20.39. Transferul lui Alexandru Chipciu la Gaziantep a intrat pe ultima sută de metri. FANATIK a aflat că impresarul fotbalistului, Dragoş Sârbu, este în acest moment în Turcia, acolo unde discută cu oficialii clubului antrenat de Marius Şumudică ultimele detalii despre aducerea fotbalistului român de la Anderlecht. Şumudică e cel care a insistat cel mai mult pentru ca mutarea să se realizeze.


Marius Șumudică vrea să parafeze transferul lui Alexandru Chipciu

Presa din Turcia a anunțat că Alexandru Chipciu și-a dat acordul pentru un transfer la formația pregătită de Marius Șumudică și este așteptat în zilele următoare în Turcia pentru a semna contractul.

ADVERTISEMENT

Alex Chipciu nu are niciun meci oficial pentru Anderlecht Bruxelles în acest sezon, după ce s-a întors din împrumutul la Sparta Praga. S-a accidentat înainte de începerea campionatului, nici nu primise număr la început, apoi nu a izbutit să-l convingă pe fostul antrenor, Vincent Kompany, să-i acorde vreo șansă.

”Insist să se facă transferul”

În urmă cu câteva zile, înainte de plecarea în Turcia după vacanța de Sărbători petrecută în țară, Marius Șumudică și-a exprimat dorința de a-l aduce pe Chipciu la Gaziantep și anunța că negocierile sunt avansate.

“Eu îl vreau neapărat pe Alex Chipciu. E un jucător care îmi place foarte mult şi sper să îl aduc la Gaziantep în aceste zile. Insist să se facă transferul”, spunea atunci tehnicianul român.

Chipciu a refuzat-o pe FCSB

În vârstă de 30 de ani și intrat în ultimele șase luni de contract cu Anderlecht Buxelles, Alexandru Chipciu a fost dorit și de Gigi Becali la FCSB care a spus că îl așteaptă cu brațele deschise pe fostul său jucător.

FANATIK a aflat că Alex Chipciu i-a oferit lui Gigi Becali un răspuns privind o mutare la FCSB în această iarnă. Jucătorul i-a transmis patronului că nu se pune problema unui transfer, împrumut sau definitiv, mai ales că în vară va rămâne liber de contract și va putea semna cu oricine.

Din nou coleg cu Toșca

Marius Șumudică a recunoscut că l-a dorit pe fotbalistul român și în urmă cu un an și jumătate, atunci când o pregătea pe Al Shabab, în Arabia Saudită. Atunci, însă, jucătorul a ales să meargă sub formă de împrumut la Sparta Praga.

La jumătatea sezonului din Turcia, Gaziantep se află pe locul nouă în clasament, fără griji în privința retrogradării, dar și cu șanse minime de a ajunge la pozițiile de cupe europene. La echipa lui Șumudică, Chipciu se va reîntâlni cu fostul său coleg de la FCSB, Alin Toșca.

  • 3,3 milioane de euro a plătit Anderlecht pentru transferul lui Alex Chipciu de la FCSB în iulie 2016
  • 1 singur meci a jucat Chipciu în acest sezon, dar nu la Anderlecht, ci la națională: România – Malta 1-0, 8 septembrie 2019, integralist
ADVERTISEMENT