ADVERTISEMENT
Fotbal international

Marius Șumudică, critici pentru propria conducere după ce a ratat transferul lui Alex Chipciu: „Mă așteptam la o luare de poziție. S-a tergiversat și a semnat cu CFR”

Autor: Francisc Oprea | 19.01.2020 | 20:17
Marius Șumudică, critici pentru propria conducere după ce a ratat transferul lui Alex Chipciu: „Mă așteptam la o luare de poziție. S-a tergiversat și a semnat cu CFR”
Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep. Sursă Foto: Hepta

Marius Șumudică recunoaște că Alex Chipciu a fost jucătorul pe care l-a dorit cel mai mult în această perioadă de mercato și că a fost surprins de poziția luată de conducătorii lui Gaziantep, care au întârziat mult tratativele și CFR Cluj a intrat pe fir.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, dezamăgit de conducerea lui Gaziantep

Alex Chipciu a fost aproape să ajungă sub comanda lui Marius Șumudică în această iarnă, însă, după mai multe runde de negocieri fără finalitate, cumulate cu ridicarea suspendării transferurilor celor de la CFR, mijlocașul de bandă a semnat cu echipa din Gruia.

Agentul lui Chipciu, Dragoș Sîrbu, confirmă pentru FANATIK că a negociat cu oficialii celor de la Gaziantep, dar totul a căzut din cauză că turcii „nu au vrut să pluseze”.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică declară că Alex Chipciu a fost singurul jucător pe care l-a cerut în această perioadă de mercato, însă modul în care conducătorii cluului Gaziantep au gestionat tratativele a dus la eșuarea mutării.

Nu am transferat nimic, suntem singura echipă din Turcia care nu a făcut niciun transfer. Mi l-am dorit doar pe Chipciu pentru că era liber de contract, nu era nicio sumă de transfer, probabil se plătea doar un comision către agenți.

ADVERTISEMENT

Plus că salariul jucătorului era mai mic decât 50% dintre salariile care se plătesc la mine la echipă.

Față de poziția clubului am avut un semn de întrebare. Le-am spus celor din club, ei își arată sprijinul către mine, dar am fost puțin surprins. Mă așteptam la o luare de poziție oficială. 

ADVERTISEMENT

Impresarul a venit în Turcia, Dragoş Sîrbu, trebuiau încheiate toate formalităţile, ne înţelesesem, totul era ok. 

S-a tras de timp la momentul respectiv, au trimis alţi agenţi turci, s-au dus prin România să se întâlnească cu Chipciu în condiţiile în care au fost arătate actele de impresar. 

ADVERTISEMENT

Au vrut să meargă pe altă cale, s-a tervigersat un pic, după care ghinionul meu şi al clubului a fost că s-au deschis transferurile celor de la CFR. CFR a intrat în discuţii cu el şi a primat pentru el foarte mult şi problema familiei”, a declarat Marius Șumudică la TV Telekomsport.

„Am 16-17 jucători”

Marius Șumudică declară că are doar 17 jucători la dispoziție, iar situația lotului este destul de delicată, dar nu se va grăbi, totuși, să facă mutări.

ADVERTISEMENT

Eu nu am decât 16-17 jucători în momentul de faţă pe care să îi punem pe foaie, în condiţiile în care trebuie să punem 21.

Este o problema destul de delicată, dar nici nu sunt constrâns acum să mă apuc să iau jucători evaluaţi la 100 de mii de euro şi să dăm nu ştiu ce salarii. Nu vreau ca alţii pe spatele meu să facă nu ştiu ce afaceri”, susține Șumudică.

Gaziantep, echipa antrenată de Marius Șumudică, a ajuns pe locul 10 în Turcia după înfrângerea suferită în ultima etapă, 0-2 cu Fenerbahce.

  • 24 de puncte are Gaziantep după 18 etape
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!