Sport

Marius Șumudică dă verdictul în cazul lui Budescu: „Petrolul avea nevoie de el!”

Marius Șumudică a dat verdictul în cazul plecării lui Constantin Budescu de la Petrolul Ploiești, fiind de părere că „lupii galbeni” aveau nevoie de el.
01.08.2023 | 20:54
Marius Sumudica da verdictul in cazul lui Budescu Petrolul avea nevoie de el
Marius Șumudică dă verdictul în cazul lui Budescu: „Petrolul avea nevoie de el!”. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Antrenorul a povestit și care a fost relația dintre el și Constantin Budescu, dând un exemplu al felului în care s-a impus în vestiarul Astrei Giurgiu, în fața lui Denis Alibec, chiar la primul său meci pe banca tehnică a giurgiuvenilor.

Marius Șumudică dă verdictul în cazul lui Budescu

Marius Șumudică a dat verdictul în cazul plecării lui Constantin Budescu de la Petrolul Ploiești: „Petrolul avea mare nevoie de Budescu. Vorbesc despre Budescu fit, trebuie să știi să vorbești cu el și să-l faci să slăbească.

ADVERTISEMENT

Budescu e un jucător care aduce fani la stadion, care are execuții fantastice. Eu îi spun că a greșit, că nu se face așa ceva, dar dacă eram eu antrenor la Petrolul, nu îl lăsam să plece”.

„Când ai intrat în cabină ca antrenor, trebuie să fii Dumnezeu, indiferent cum faci. Dacă jucătorul nu te respectă, nu mai ai ce să cauți.

ADVERTISEMENT

Luați vestiarul pe care eu l-am avut la Astra. Când intram în cabină nu aveam niciun fel de problemă cu ei. Aveam: Teixeira, Alibec, Budescu, Geraldo, Lovin, Boldrin… pe Daniel Niculae nu-l includ aici”, a mai spus Marius Șumudică, la TV DigiSport.

Povestea amuzantă cu Denis Alibec

„Pe Alibec nu l-am băgat în prima etapă când am venit eu antrenor. După era supărat și îl auzeam prin spatele autocarului că ’A venit ăsta acum și nu mă bagă, eu care am jucat mereu până acum’.

ADVERTISEMENT

Când am ajuns la stadion, Alibec zice ‘eu nu mă mai dezbrac’. Am zis ‘bine, să se ducă în tribună, să fie sănătos!’. Mă întreba că de ce îl scot şi nu ştiu ce şi nu ştiu cum.

L-am trimis în tribună, dar când ne apropiam de încălzire vine inapoi şi zice ‘păi, ce, eu nu joc?’. Zic: ‘Bă, tu eşti bolnav? Mi-ai zis că nu te dezbraci, că vrei să stai în tribună, că tu eşti titular’.

ADVERTISEMENT

Am mers cu el la duş, departe de restul echipei şi i-am spus: ‘Băi, băiatule, asta e decizia mea de antrenor. Vrei să continuăm, bine. Dacă nu, du-te, că nu putem lucra aşa!’”, a continuat Marius Șumudică.

„Mi-a zis că nu, că vrea să se dezbrace. Se dezbracă, îl bag în a doua repriză, îmi dă gol şi assist, îl chem la mine, i-am luat mâna şi mi-am dat o palmă.

Eu m-am simţit obligat faţă de el să fac asta. Din momentul ăla l-am câştigat definitiv pe Alibec şi nu am mai avut niciun fel de probleme cu el”, a mai spus antrenorul.

ADVERTISEMENT