Sport

Șumudică atacă din nou Rapidul după ultimul transfer: „Conducătorii să iasă și să explice”

Marius Șumudică a lansat o nouă serie de atacuri la adresa Rapidului după ultimul transfer. Antrenorul le cere explicații șefilor din Giulești.
31.07.2023 | 19:38
Sumudica ataca din nou Rapidul dupa ultimul transfer Conducatorii sa iasa si sa explice
Marius Șumudică a atacat Rapidul după ultimul transfer. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică este uluit de ultima mutare făcută de Rapid. Claudiu Petrila a fost prezentat oficial de clubul „alb-vișiniu”, iar Neluțu Varga a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK detaliile mutării. Tânărul fotbalist a fost împrumutat pentru 500.000 de euro de giuleșteni timp de un sezon, cu opțiunea unui transfer definitiv.

Șumudică atacă din nou Rapidul după ultimul transfer: „O greșeală managerială inacceptabilă”

Liber de contract după despărțirea de Al-Raed și rămas pe bară după ce conducerea Rapidului l-a ales pe Cristiano Bergodi, Marius Șumudică a atacat conducerea giuleștenilor, după împrumutul lui Claudiu Petrila de la CFR Cluj la Rapid.

ADVERTISEMENT

„Șumi” consideră că suma pentru care a fost adus Claudiu Petrila este extrem de mare pentru campionatul românesc, ținând cont că este vorba despre un împrumut. „Înseamnă că plătesc 500.000 de euro plus salariul lui. Dacă au făcut o astfel de mutare, este o greșeală managerială inacceptabilă.

Eu cred că au dorit să-l ia definitiv și nu au vrut să facă pasul ăsta acum. Probabil în termen de câteva luni vor achita o altă rată și va fi transferat definitiv.

ADVERTISEMENT

Conducătorii de acolo să iasă în public și să explice. 500.000 pentru un împrumut pe un an mi se pare enorm pentru România. Enorm! Poate nu-ți place, poate nu se adaptează…”, a declarat Marius Șumudică, la TV Digi Sport.

Claudiu Petrila, primele declarații ca noul jucător al Rapidului: „În sfârșit s-a concretizat transferul meu”

Claudiu Petrila aștepta cu nerăbdare să devină noul jucător al Rapidului. În Giulești, mijlocașul de 22 de ani va purta tricoul cu numărul 27. „Mă bucur să fiu aici. În sfârșit s-a concretizat transferul meu la Rapid. Sunt fericit că sunt aici și abia aștept să încep treaba și să mă alătur echipei.

ADVERTISEMENT

Cred că mă voi descurca bine. Îmi place atmosfera de aici, Rapid este un club serios și, cu siguranță, vom face treabă bună împreună. Sistemul pe care domnul Bergodi îl pregătește pentru meciuri este unul avantajos pentru mine, fiind un sistem ofensiv. Nu am lucrat cu dumnealui până în momentul acesta, dar l-am urmărit la echipele la care a fost și sunt încântat de stilul său de joc.

Atmosfera din Giulești este incredibilă. De fiecare dată când am jucat împotriva Rapidului a fost o atmosferă incredibilă, care te presează încontinuu. Rapid este un club mare, un club serios, așa cum puține sunt în țară, care se bate la campionat și asta îmi doresc și eu. Îi asigur pe suporteri că voi da totul pe teren”, au fost cuvintele lui Claudiu Petrila.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică i-a atacat pe șefii din Giulești în anul centenarului

Fără transferuri notabile, Rapid a încheiat abia pe locul 5 în campionat, în sezonul precedent. Pe pacursul stagiunii trecute, Marius Șumudică, antrenor la acea vreme la Al-Raed, a stat aproape cu ochii de Rapid și a criticat conducerea pentru că nu a forțat cu transferuri în anul în care giuleștenii au sărbătorit 100 de ani de existență.

„La Rapid este un semn de întrebare. Este o enigmă. Se construiesc academii, se investesc bani, se plătesc anumite sume de bani pentru jucători de acum câțiva ani, este un proces pentru stemă, siglă și între timp echipa e în cantonament.

Echipa a avut evoluții peste așteptări, pentru mine, dar nu a realizat nimic. Calificarea în play-off, în anul centenarului, este un eșec pentru o echipă ca Rapid, dacă vor rămâne aici. Este o enigmă, pentru că nu înțeleg de ce nu fac transferuri, sunt blocat. 

S-au supărat pe mine când le-am spus că au transferat cantitate și nu calitate și mi-au dat dreptate pentru că au fost jucători care au rupt banca. Rapid, cu trei, patru transferuri bune avea șanse să se bată la primele două-trei locuri.

Nu înțeleg, începe campionatul, au meci cu Sepsi și tu nu faci niciun transfer? Trebuiau jucători care să ridice nivelul, mai ales că ai ajuns unde ai ajuns. Și nu înteleg de ce nu se mișcă. Este destul de ciudat”, declara Șumudică, la începutul anului.

ADVERTISEMENT