Fotbal international

Marius Șumudică, după cutremurul puternic din Turcia: ”Nu mi s-a mai întâmplat așa ceva. Sunt alături de oamenii din Gaziantep”

25.01.2020 | 10:45
Marius Sumudica dupa cutremurul puternic din Turcia Nu mi sa mai intamplat asa ceva Sunt alaturi de oamenii din Gaziantep
ADVERTISEMENT

Un cutremur cu magnitudinea 6,5 grade pe scara Richter s-a produs vineri în estul Turciei. Până la această oră, 21 de persoane și-au pierdut viața și alte zeci sunt date dispărute, după ce mai multe clădiri s-au prăbușit. Gaziantep, orașul echipei lui Marius Șumudică, a fost printre zonele afectate de tragedie.

Marius Șumudică, afectat de cutremurul din Turcia: ”Nu mi s-a mai întâmplat așa ceva. Sunt alături de oamenii din Gaziantep”

Seismul de vineri a avut epicentrul în zona Elazig, dar s-a resimțit în mai multe oraşe din Turcia. Printre zonele afectate de cutremurul de 6.8 grade se află și Gaziantep, acolo unde se află echipa lui Marius Şumudică

ADVERTISEMENT

Chiar vineri, trupa lui Șumudică, Gaziantep Gazisehir, a avut meci în campionatul Turciei, la Ankara, contra celor de la Genclerbirligi.

La finalul meciului pierdut cu echipa lui Bogdan Stancu, scor 0-1, Marius Șumudică a fost extrem de afectat de tragedia din Turcia și a afirmat că e pentru prima oară când trece prin așa ceva.

ADVERTISEMENT

”Am auzit despre cutremurul care s-a produs în orașul echipei mele. Sunt alături de oamenii din Gaziantep. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată așa ceva, de când sunt antrenor”, a spus Marius Șumudică, conform Hurriyet.

Bilanț îngrijorător al cutremurului din Turcia

Potrivit primului bilenț, cel puţin 21 persoane au murit și peste 1000 au fost rănite după ce câteva zeci de clădiri s-au prăbuşit în timpul cutremurului. Foarte mulţi oameni au rămas captivi sub dărâmături, iar echipele de salvare, ajutate de localnici, au lucrat toată noaptea ca să scoată victimele la suprafaţă.

ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că echipele de intervenţie caută 30 de persoane date dispărute în urma cutremurului.

Șumudică, la al 7-lea eșec din acest sezon

Gaziantep Gazisehir a pierdut meciul cu Genclerbirligi, scor 0-1, după ce a avut un penalty ratat și un gol anulat pentru ofsaid.

ADVERTISEMENT

După meciul de la Ankara, Șumudică a spus că ”Allah a fost de parte rivalilor în acest meci”. Eșecul de vineri păstrează Gaziantep Gazisehir pe locul 10 în Turcia, cu 24 de puncte.

Rivala Genclerbirligi, la care Bogdan Stancu nu a a evoluat, fiind accidentat, este pe locul 13, cu 21 de puncte.

ADVERTISEMENT