Sport

Marius Șumudică, fermecat de un fotbalist de la FCSB: ”Nu am văzut în viața mea”

Marius Șumudică a mărturisit că a fost fermecat de Damjan Djokovic, cel mai recent transfer al celor de la FCSB și, probabil, cel mai reușit.
21.07.2023 | 20:36
Marius Sumudica fermecat de un fotbalist de la FCSB Nu am vazut in viata mea
ADVERTISEMENT

Șumudică a analizat victoria celor de la FSCB din prima etapă a SuperLigii, scor 3-1 în fața celor de la U Craiova 1948. A fost momentul debutului pentru Damjan Djokovic și Alexandru Băluță, însă croatul a fost cel care a impresionat cu adevărat. Antrenorul Șumudică e de părere că fostul său elev de la Rizespor și Al-Raed este un jucător unic.

Marius Șumudică, fermecat de un fotbalist de la FCSB: ”Nu am văzut în viața mea”

Deși are o cotă modestă de piață de doar 300.000 de euro, Djokovic pare să fie o adevărată lovitură pentru FCSB, așa cum a fost la vremea sa când a îmbrăcat tricoul celor de la CFR Cluj. ”E un lider, un jucător care a evoluat la un nivel peste cel din Liga 1, la Adanaspor, unde nu e ușor. Anul trecut (n.r.- la Al-Raed) mi-a făcut toate antrenamentele cap-coadă, doar un meci nu a jucat.

ADVERTISEMENT

Un profesionist 100%. Nu am văzut în viața mea un jucător care să se pregătească la fel ca Djokovic. E foarte tare psihic. E drăcos, caracter, sânge balcanic”, a povestit Șumudică la Digi Sport. Inclusiv Gigi Becali a fost impresionat de modul în care Djokovic a evoluat contra celor de la FC U Craiova 1948, astfel că a decis să-l impună drept titular incontestabil indiferent de meci.

”Ca dovadă, Djokovic a jucat tot meciul la 30 și ceva de ani. El nu mai poate fi scos din echipă. Începem echipa cu el! Pe Djokovic și Florinel n-ai cum să îi scoți. Mai este și Edjouma. Este și el jucător valoros. Am pierdut campionate pentru că am zis că se înjumătățesc punctele și jucăm cu copii. Acum avem două echipe, pe care să le rulăm în campionat și cupele europene”, a declarat Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

De altfel, cei de la FCSB i-au făcut o primite foarte călduroasă fotbalistului în vârstă de 33 de ani, care va purta tricoul cu numărul 88. ”Bine ai venit, Damjan Djokovic! FCSB a ajuns la un acord cu Damjan Djokovic, care va îmbrăca tricoul echipei noastre în sezonul 2023-2024. Mijlocașul croat în vârstă de 33 de ani va purta numărul 88 și se va deplasa, alături de noii săi colegi, în cantonamentul din Țările de Jos, care va începe marți, 27 iunie.

Clubul nostru îi urează Bun venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru! Damjan Djokovic s-a născut la 18 aprilie 1990, în Zagreb. A început fotbalul în Țările de Jos, unde a fost format la cluburile ADO Den Haag, Excelsior Rotterdam și Sparta Rotterdam. La vârsta de 19 ani a ajuns în Slovacia, la Spartak Trnava, iar la începutul lui 2011 a semnat cu Monza, club care l-a vândut, apoi, la Cesena. A urmat transferul la Bologna, club care l-a împrumutat, în vara lui 2013, pentru un sezon, la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

A mai evoluat pentru AS Livorno, Gazelec Ajaccio, Greuther Furth, Spezia Calcio și HNK Rijeka, iar în septembrie 2017 a revenit la CFR Cluj, alături de care a câștigat 4 titluri de campion (2018, 2019, 2020, 2021) și o Supercupă a României (2019). La începutul lui 2021 s-a transferat la Rizespor, club de care a aparținut până în vara lui 2022 (a fost împrumutat între februarie 2022 și 30 iunie 2022 la Adana Demirspor). În sezonul 2022-2023 a jucat în 30 de meciuri și a înscris două goluri pentru Al Raed, din Arabia Saudită”, transmiteau cei de la FCSB atunci când fotbalistul a semnat cu echipa patronată de Gigi Becali.

De această dată se pare că nu toată lumea a fost entuziasmată ca Djokovic să ajungă la FCSB. Potrivit lui Vivi Răchită, MM Stoica s-a opus acestui transfer și a făcut tot ce a putut pentru a împiedica ca Djokovic să ajungă la București. ”Știi că Djokovic nu trebuia să ajungă la FCSB, nu? Știu de-acolo, de la ei.

ADVERTISEMENT

Cel care a fost numit președintele Consiliului de Administrație fără să se întrunească AGA, după celebra conferință a lui Gigi Becali în care a anunțat că se retrage, l-a sunat pe impresarul lui Djokovic. Vezi pe unde-l duci, găsește-i echipă! Nu-l aduce la FCSB! Ca să joace Șut, îl avem pe Ovidiu Popescu”, i-ar fi transmis Mihai Stoica la telefon impresarului.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,60 este cota pentru 1 și peste 1.5 goluri la meciul FCSB – Dinamo

ADVERTISEMENT