Sport

Marius Șumudică nu duce lipsă de oferte. În ce campionat ar putea ajunge: “Există discuții cu două cluburi”

Marius Șumudică este curtat de saudiții de la Al Ahli și două cluburi din Turcia, dar nu se grăbește să ia decizia finală în privința viitoarei sale destinații.
30.09.2021 | 17:49
Marius Sumudica nu duce lipsa de oferte In ce campionat ar putea ajunge Exista discutii cu doua cluburi
ADVERTISEMENT

Liber de contract după despărțirea de CFR Cluj, Marius Șumudică este în căutarea unei noi aventuri, dar nu pe plan intern. Dincolo de saudiții de la Al Ahli, despre care presa locală susține că intenționează să-l instaleze pe banca tehnică în cazul unui eșec în derby-ul cu Al Ittihad, în cursa pentru semnătura sa au intrat două echipe din Turcia, țară în care a fost extrem de apreciat.

În iarna anului trecut, pe când o pregătea pe Gaziantep, publicația locală Futbol Arena i-a acordat premiul pentru „antrenorul anului”, în detrimentul unor nume importante precum Fatih Terim de la Galatasaray sau Sergen Yalcin, de la Beșiktaș.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică s-ar putea întoarce în Turcia. Două echipe sunt interesate de serviciile sale

Până în acest moment, nu este nimic oficial. Vom vedea curând ce se va întâmpla. Respect clubul Al Ahli și pe antrenorul albanez de acolo, Besnik Hasi, așa că nu pot vorbi.

 Agentul a venit la mine în România, săptămâna trecută, și m-a întrebat dacă vreau să semnez cu Al Ahli în cazul în care va veni o ofertă oficială. Am spus că aș vrea, îmi doresc să revin acolo pentru că iubesc Arabia Saudită și campionatul de acolo.

ADVERTISEMENT

Acum sunt liber de contract și gata să revin în campionatul din Arabia Saudită când va veni o ofertă oficială. Iubesc această țară, am amintiri frumoase de acolo și va veni o zi când mă voi întoarce.

Există discuții și cu două cluburi din Turcia, dar voi aștepta în această săptămână să văd ce se întâmplă. Nu voi merge la un club care nu are o strategie clară și un proiect la care să lucrăm împreună. Aceste lucruri vor determina viitorul meu club”, a declarat Marius Șumudică pentru Al Marsd.

ADVERTISEMENT

Despre revenirea la Rapid: „Este viața mea, dar nu se pune problema”

În altă ordine de idei, chiar dacă și-a arătat încă o dată atașamentul față de Rapid, echipă pe care a pregătit-o în perioada aprilie-iunie 2010, tehnicianul a ținut să sublinieze că nu se va întoarce prea curând în Giulești. În schimb, l-a lăudat pe Mihai Iosif pentru promovarea echipei și rezultatele obținute în prima parte a sezonului.

Nu se pune problema să merg la Rapid, însă ştiţi foarte bine ce înseamnă pentru mine Rapidul, înseamnă totul. Este viaţa mea, acolo m-am simţit cel mai bine, am făcut performanţă ca jucător, însă în momentul de faţă nu se pune problema ca să merg la Rapid.

ADVERTISEMENT

Rapidul are un antrenor foarte bun, care i-a promovat. Nici nu merg la meciurile Rapidului, nu vreau să creadă cineva că pun presiune. Sunt alături de Rapid cum am fost întotdeauna, dar ca suporter.

Îi ţin pumnii lui Miţă, cred şi sper că va lua cele mai bune decizii şi echipa se va redresa. Mai sper şi ca lumea să înţeleagă că în viaţa unei echipe se întâmplă şi astfel de sincope. Spun asta pentru că am văzut atât de multe reacţii negative de parcă abia aşteptau paşii ăstia greşiţi ai Rapidului.

Nici nu merg la meciurile Rapidului, nu vreau să creadă cineva că pun presiune. Acum nu se pune problema, dar în viitor, echipa la care m-aș întoarce este Rapid, pentru că aș veni cu sufletul. Aș vrea să fac suporterii fericiți”, a explicat Șumudică.

ADVERTISEMENT